29 / 04 / 2024

Afrika Ruanda insansız hava aracı limanı

Afrika Ruanda insansız hava aracı limanı

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

İlk insansız fabrikada robotlar robot üretecek!

Amazon’un desteklediği Agility Robotics adlı şirket, sadece insansı robotların çalışacağı dünyanın ilk fabrikasını 2024’te Amerika’da açıyor. İnsanın olmayacağı RoboFab adlı fabrikada robotları robotlar üretecek.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Türk ihracatçılar Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor!

Güneydoğu Anadolu'daki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri üreticileri, her geçen gün ihracatı artan Afrika pazarından daha fazla pay almak istiyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Celal Kadooğlu, “Afrika'ya gidebilecek çok ürünümüz var” dedi.

Buğday fiyatları resmen uçuşa geçti! Son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları ne kadar? Çiftçiler aman dikkat!

Moskova'ya gerçekleştirilen insansız hava aracı (İHA) saldırısının ardından buğday fiyatları uçuşa geçti. İşte borsa borsa 19 Ağustos 2023 buğday, arpa, mısır fiyat listesi...

İş fırsat arayanlar dikkat! Baykar'a girmek için bugün son gün

Türkiye’nin savunma sanayi şirketlerinden olan, insansız hava araçları tasarımı ve imalatını gerçekleştiren Baykar Teknoloji, 2023 yılı yaz dönemi staj başvuruları 5 Şubat Pazar günü bitiyor. İşte tüm detaylar...

Baykar’a Suudi Arabistan’da fabrika açması için teklif geldi! BAE’ye 20 SİHA gitti

Türk savunma firması Baykar tarafından üretimi yapılan 20 adet silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne bu ay teslim edildiği öğrenildi. İşte detaylar…

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar, 21-25 Eylül tarihlerinde Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılacak. Beş gün etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesinin yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

Ali Koç: Pek çok marka otomotiv piyasasından silinip gidecek

Koç Holding Başkan Vekili Ali Koç, Denizli'de katıldığı ikinci el bayi açılışında otomotiv piyasasındaki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Gelecekte insansız hava araçları ve elektrikli otonom araçların yükseleceğini söyleyen Koç, 'Bazı markalar piyasadan silinecek' dedi.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Zehra Zümrüt Selçuk: Afrika'da nitelikli imar projelerini üstlenmeye hazırız!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "Botsvanalı dostlarımızın ihtiyaç duyacakları nitelikli imar projelerini üstlenmeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum." dedi.

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk yatırımcılar enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor

Türk müteahhitlerin gözü Sahra altı Afrika’da!

Türk müteahhitler 2020'nin ilk 7 ayında, geçen yılın aynı dönemiyle eşdeğer tutarda iş üstlendi. Türkiye Müteahhitler Birliği, Sahra altı Afrika’yı, yeni fırsat bölgesi olarak belirledi. 

Afrika Ruanda insansız hava aracı limanı Haberi

Afrika Ruanda insansız hava aracı limanı

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.


Taşımacılık konusunda ekonomik bir alternatif sunan drone’ların acil kan ihtiyacı olan hastalar için kan ve tıbbi malzeme taşıması hedefleniyor. 100 kilometre uzağa kadar uçabilen drone’lar, karayolu bazlı teslimatlara kıyasla çok daha hızlı ve ekonomik olması nedeniyle tercih ediliyor. Ruanda hükümeti, teknolojik yatırımlara önem verdiklerini belirterek, 1994’te meydana gelen soykırım sonrası harap olan ülkenin, benzer yatırımlar sayesinde bugünkü halinden bile ileriye gideceğini...