05 / 05 / 2024

afrikaya ihracatımız artacak mı

afrikaya ihracatımız artacak mı

Rusya gerginliği telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, 54 ülkeli Afrika'nın ihracatçılarımız için fırsat yarattığını kaydetti.

Türk lezzetleri dünya sofralarında! ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlandı!

ABD’ye gıda ihracatımız son 4 yılda ikiye katlanarak 1,8 milyar doları geçti. 2023 yılında 2 milyar dolarlık ihracat hedeflenirken, orta vadede ise 5 milyar dolara ulaşılması hedefleniyor.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

Tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatı gerçekleşti!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 artışla 15 milyar 48 milyon dolar oldu. Bu tüm zamanların en yüksek ocak ihracatı" dedi.

Ruhsar Pekcan: 2020 ihracatımız hedefi aştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2020 yılı ihracatımız 25 Aralık itibarıyla 166 milyar doları geçerek program hedefi olan 165,9 milyar doları aşmıştır." açıklamasını yaptı.

Ruhsar Pekcan: Eylül ihracatımız 16 milyar 13 milyon dolar!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “Eylül ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,8, ağustos ayına göre yüzde 28,5 artışla 16 milyar 13 milyon dolar oldu." ifadesini kullandı.

Ruhsar Pekcan: Haziranda ihracatımız mayısa göre yüzde 35 yükseldi!

Haziran ayı ihracat rakamlarını açıklayan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Haziranda ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15.8 artarak 13 milyar 469 milyon dolara çıktı, mayısa göre de yüzde 35 yükseldi" dedi.

İhracat rakamları açıklandı!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Kasım ayı ihracatımız 16 milyar 214 milyon dolar oldu. Bu 11 ayda yakaladığımız 4'üncü en yüksek aylık ihracat rakamı." dedi.

Türk çimento sektörü, ihracatı ikiye katlayacak!

TÇMB Üst Yöneticisi İsmail Bulut "Geçen yıla göre ihracatımızı bu sene iki katına çıkartıp, 1 milyar doların üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

İhracat rakamları açıklandı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Eylül ayında ihracatımız geçen sene eylül ayındaki güçlü performansın üzerine çıkarak 15 milyar 220 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir." ifadesini kullandı.

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!             

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Cem Türk tarafından kuruldu.

Murat Kurum: Dar gelirli vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da vatandaşlarla bayramlaştı. Kurum, ülke genelindeki sosyal konut projelerinden bahsederek, "İhtiyacı olan vatandaşlarımızın konut alabilmesinin önünü açtık" dedi. 

Murat Kurum: 81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "81 ile 81 millet bahçesi sözümüz var. Şehitler diyarı Niğde'mize de bir millet bahçesi yapmamız gerekir diye istişare ettik. Eski stadyumun bulunduğu yaklaşık 44 bin metrekarelik alanı millet bahçesi yapıyoruz" dedi...

Altan Elmas: 15 Temmuz'da milletimiz gerçek kutlu direniş öykümüzü yazdı!

15 Temmuz'u değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Üç yıl önce yaşanan ve unutmayacağımız 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimiz gerçek kutlu direniş öykümüzü yazdı." dedi...

afrikaya ihracatımız artacak mı Haberi

afrikaya ihracatımız artacak mı

Sürdürülebilir büyüme ve 2023 yılı hedefl erine ulaşabilmek için ihracatta yeni pazarlara yönelimin şart olduğunu belirten Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, bu kapsamda dünyanın yeni gözdesi olan Afrika’nın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İhracatın son 12 aylık dönemde yüzde 9.6, nisan ayında ise yüzde 2.8 azaldığına dikkat çeken Rahmi Çuhacı, Rusya gerginliği ve komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların düşen ihracat oranlarını telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini kaydetti. 


TÜGİAD tarafından düzenlenen, “Afrika’daki Türk Firmalarının Başarı Sırrı” başlıklı panelde konuşan Çuhacı, küresel ve bölgesel şartlara rağmen Türkiye ekonomisinin iyi bir performans sergilediği, yeni pazarların bu etkilerin derinleşmemesi açısından da önemli olduğunu dile getirdi. 

İhracatta belirli ürünler ve pazarlar üzerinde yoğunlaşılmasının bağımlılık riski ortaya çıkardığını vurgulayan Rahmi Çuhacı, “Küresel ve bölgesel ekonomik...