22 / 05 / 2024

Afyonkarahisar çivisiz cami

Afyonkarahisar çivisiz cami

Anadolu'da ahşap direkli camilerin en eskilerinden Afyonkarahisar'daki Ulu Cami, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer alıyor.

Bursa'daki çivisiz cami yıllara meydan okuyor! 

Bursa İznik'te çivi kullanılmadan çentik yöntemiyle yapılan ahşap cami, yıllara meydan okuyan ihtişamıyla görenleri hayran bırakıyor.

TOKİ Afyonkarahisar Dazkırı 142 konut ihalesi bugün!

TOKİ Afyonkarahisar İli Dazkırı İlçesi Esentepe Mahallesi 142 Adet Konut, 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

TOKİ Afyonkarahisar Zafer Mahallesi Konutları'nda kaba inşaat bitti!

TOKİ tarafından Afyonkarahisar Zafer Mahallesi'ne inşa edilen 1073 konut, 2 cami, 3 ticaret merkezin kaba inşaatı bitti. Proje 123 milyon 900 bin liraya hayata geçiyor.

Ordu'nun tarihi eserlerinin maketi yapıldı!

Ordu'da geleneksel el sanatları ustası Ataş, atölyesinde Yason Kilisesi, Hazinedaroğlu Konağı, Çivisiz Cami gibi tarihi eserlerin maketlerini hazırladı.

TOKİ’den Afyonkarahisar Bayat’a 94 konut!

TOKİ tarafından Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesi’nde inşa edilecek 94 konutun ihalesi yapıldı. 25 Ekim, Salı günü gerçekleşen ihale kapsamında ayrıca cami, ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

TOKİ Afyonkarahisar Haydarlı 77 konut ihalesi bugün!

TOKİ Afyonkarahisar İli, Haydarlı Beldesi 77 adet tarımköy konutu, 1 adet cami ve 1 adet büfe inşaatları ile atlyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar satılık!

106 konutluk Afyonkarahisar Dinar TOKİ projesinde 1 cami, 2 ticaret merkezi inşaatları ihalesi yapıldı. İşte, TOKİ Afyonkarahisar Dinar satılık daire seçenekleri..

TOKİ Afyonkarahisar Emekli Konutları'nda çalışmalar hızlandı!

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, ildeki TOKİ emekli konutları hakkında bilgi verdi. Çalışmaların hızlandığını belirten Ahmet Ege 1073 konutun yanı sıra burada 3 AVM, 2 Cami ve bir okulun yapılacağını belirtti.

TOKİ Afyonkarahisar Dinar 213 konut ihalesi bugün!

TOki Afyonkarahisar İli Dinar İlçesi 213 adet konut, 2 adet ticaret merkezi ve 1 adet cami inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Samsun Kuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı!

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde eski bir mezarlığın ortasında bulunan 14'üncü yüzyıla ait tarihiKuşhane Çivisiz Ahşap Cami'nin restorasyonu başladı. Çivisiz cami 160 bin lira bedelle restore edilecek.

TOKİ'den Afyonkarahisar’a 1.073 konut!

TOKİ tarafından Afyonkarahisar’ın Zafer Mahallesi’nde 1.073 konut inşa edilecek. 21 Mart 2016 tarihinde yapılan ihale kapsamında; 1.073 konut ile birlikte 2 cami, 3 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor.

Afyonkarahisar Ulu Cami mimarisiyle dikkat çekiyor!

Anadolu'da ahşap direkli camilerin en eskilerinden Afyonkarahisar'daki Ulu Cami, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer alıyor.

Ordu'da çivisiz mescit yapıldı!

Ordu’da şehir merkezinde bulunan 5 km uzunluğundaki sahil şeridinin başı ve sonunda iki cami arasında ibadet ihtiyacına cevap vermek amacıyla çivisiz mescit inşa edildi.

Afyonkarahisar çivisiz cami Haberi

Afyonkarahisar çivisiz cami

Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından, ahşap ustası Neccar Emir Hacı Bey’e 1272 yaptırılan Ulu Cami, Selçuklu ahşap ve taş işçiliğini yansıtan en önemli örnekler arasında gösteriliyor.


Ulu Cami'nin müezzini Mehmet Yüzüak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çavuşbaşı Mahallesi'nde yer alan caminin 1272 yılında "arasta" adı verilen çarşıdaki yanan mescidin yerine inşa edildiğini söyledi.


Yanan çarşıdaki 40 esnafı temsilen camide 40 ahşap direğin bulunduğunu belirten Yüzüak, şöyle konuştu:


"Yangın çarşıyı ve esnafın namaz kıldığı Hocabey mescidini kullanılamaz hale getirmiş. Esnafın isteği ve desteğiyle Sahipata Nusretiddün Hasan tarafından, ahşap ustası Neccar Emir Hacı Bey’e bu cami yaptırılıyor. Yapan kişi de 40 esnafın anısına camiyi 40 direk üstüne inşa ediyor. Cami, bir birine geçme ve bindirme tekniği olan kündekari tekniği ile hiç çivi kullanılmadan yapılıyor. Bu özelliği...