15 / 05 / 2024

Afyonkarahisar kervansaray restorasyon

Afyonkarahisar kervansaray restorasyon

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Afyonkarahisar'da 700 yıllık kervansaraya 'korsan' restorasyon yapıldı!

Afyonkarahisar'da merkeze bağlı Anıtkaya köyünde bulunan 700 yıllık Eğret Kervansarayı'nda köy muhtarı tarafından "korsan" tadilat yapıldığı ortaya çıktı. Tarihi kervansarayın merdivenleri granit mermerle kapladığı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandığı belirlendi.

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Tarihi Afyon Evleri'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Afyonkarahisar’da Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi Afyon Evleri’nin 100 adedinin restorasyon çalışmaları bitirildi.  Çalışmalar 21 evde devam ediyor.

Şanlıurfa Çarmelik Kervansarayı'ndaki cami restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın tarihi yapılarını tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Evliya Çelebi'nin 'Seyahatname'sinde bahsettiği tarihi Çarmelik Kervansarayı'ndaki camiinin restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Suluhan Nasuhpaşa Kervansarayı restore edildi!

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı merkezinde bulunan 403 yıllık Suluhan Nasuhpaşa Kervansarayı'nın restorasyon çalışmaları tamamlanarak hizmete girdi.

Afyonkarahisar Yoncaaltı Camii ilkbahara hazır!

Afyonkarahisar’da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri olan Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz ilerlediği belirtilerek, caminin gelecek ilkbahara kadar hazır olabileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'da Yoncaaltı Camii restore ediliyor!

Afyonkarahisar'da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz bir şekilde ilerlediği belirtildi.

Evdirhan Kervansarayı'nın 1. etabında restorasyon çalışmaları başladı!

Selçuklu Sultanı Keyhusrev oğlu Sultan 1. İzzeddin Keykavus tarafından 1210 - 1219 yılları arasında yapılan ancak yıllardır kaderine terk edilmiş durumda kalan Evdirhan Kervansarayı'nın ilk etabı olan kazı çalışmaları tamamlandı.

Afyonkarahisar Bedesten Çarşısı restorasyonunda son durum ne?

Afyonkarahisar’da 116 yıllık geçmişi olan Tarihi Bedesten Çarşısı'nın restorasyon işini alan firmanın ortadan kaybolduğu, çalışmaların yarım kaldığı belirtildi.

Konya Ereğli'de restorasyon çalışmaları başlıyor!

Ereğli ve Halkapınar’da yatırımları başlatarak vatandaşlarla buluşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de Ulu Cami, Kervansaray ve hamamın bulunduğu bölgede restorasyon projelerinin hazırlandığını söyledi.

Afyonkarahisar'daki eski belediye binasının restorasyonu Nisan 'da bitecek!

Afyonkarahisar 'da eski belediye binasında başlatılan ve tamamlanınca Afyonkarahisar Valiliği olarak kullanılacak olan tarihi binada başlatılan restorasyon çalışmalarının en geç Nisan ayının sonunda bitirileceği açıklandı

Afyonkarahisar'ın eski belediye binası restore ediliyor!

Afyonkarahisar' da eski belediye binasında başlatılan ve tamamlanınca Afyon karahisar Valiliği olarak kullanılacak olan tarihi binadaki restorasyon çalışmalarının en geç Nisan ayının sonunda bitirileceği bildirildi...

Ejder Kervansarayı film yapımcılarını bekliyor!

Ejder Kervansarayı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından çeşitli restorasyon çalışmaları yapılarak turizme kazandırıldı. Kültür ve Turizm 11 Müdürü Osman Engindeniz, tarihi Ejder Kervansarayı'nın tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti

Afyonkarahisar kervansaray restorasyon Haberi

Afyonkarahisar kervansaray restorasyon

Afyonkarahisar'da, 700 yıllık tarihi olan Eğret Kervansarayı'nın giriş kısmında bulunan merpenlerin yer aldığı alanda zaman içerisinde yaşanan tahribatı fark eden Anıtkaya Köyü Muhtarı Metin İdis, tarihi eser niteliği taşıyan ve koruma altında olan yapıda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden gerekli izinleri almadan tadilat yaptırdı. Habertürk'te yer alan habere göre; kervansaray girişindeki merpenler granit mermerle kaplandı, yığma olan taş duvar bölümü ise kum ve çimentoyla sıvandı. Tarihi dokuya verilen zararın ortaya çıkmasından sonra hukuki süreç başladı. 

"1370- 1380 YILLARINDA İNŞA EDİLMİŞ"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, gerekli incelemelerin bitirildiğini ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Afyonkarahisar'ın kültür varlıkları açısından oldukça zengin bir şehir olduğuna dikkat çeken Tanır, "Afyonkarahisar'ın simgesi olan Karahisar Kalesi çevresinde 480'in üzerinde tarihi yapı var. İlçelerimizde kervansaraylarımız...