04 / 05 / 2024

Afyonkarahisar Mevlevi Türbe Cami restorasyonu

Afyonkarahisar Mevlevi Türbe Cami restorasyonu

Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın cephesi yenilenecek..

Afyonkarahisar'da Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 dairenin sahipleri belirlendi!

Afyonkarahisar'da Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Demiryol-İş, Türk Harb-İş ve Yol-İş sendikalarının ortaklaşa yaptığı Dem-Har-Yol Konut Yapı Kooperatifi'ndeki 460 konutun hak sahipleri belirlendi. 460 konutun sahibi kura ile seçildi.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar İli sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Bolvadin Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar ve Uşak için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ve Uşak illeri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Afyonkarahisar Bolvadin için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa'da apartman boşluğundaki türbe görenleri şaşırtıyor!

Bursa’da 15. yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği düşünülen Aşık Yunus’un Karamazak Mahallesi’nde 3 apartmanın arka oda pencerelerinin baktığı havalandırma boşluğunda yer alan türbesi görenlerin dikkatini çekiyor.

Afyonkarahisar'da acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya'da türbe alanı imara açılıyor!

Konya Ankara Caddesi üzerindeki Halka Beğüş Mescidi ve Türbesi’nin doğu kısmında bulunan arsa ile birleştirilerek sosyal tesis yapımı için imara açılması için çalışmalar başladı...

Yalova'daki Yaren Baba Türbesi'nin satıldığı iddia ediliyor!

Yalova’da yaşanan türbe tartışmasında, AKP'li Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer, kendinden önceki CHP’li belediye yönetiminin seçimlerden önce içinde Yaren Baba’nın da türbesi olduğunu alanı sattığını iddia etti. 

Çin Uygur camilerini yıkıyor!

Çin'de Uygur Türklerine ait camilerin yıkıldığı iddiasıyla ilgili yeni verilere ulaşıldı. Bölgenin uydu görüntüleriyle 100 cami ve türbe belirlenerek son durumları kontrol edildi.

TOKİ Afyonkarahisar Küçükçobanlı 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla!

TOKİ Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 ödeme planı nasıl? Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 başvuru şartları nedir? İşte Afyonkarahisar Merkez Küçükçobanlı 2019 projesi 19 soruda tüm detaylarıyla...

Afyonkarahisar Mevlevi Türbe Cami restorasyonu Haberi

Afyonkarahisar Mevlevi Türbe Cami restorasyonu

Afyonkarahisarlılar ve dışarıdan gelen misafirler için adeta yeni bir yaşam ve dinlenme alanı olacak. Afyonkarahisar merkez kentsel sit alanı içerisinde kalan mahallelerde tarihi dokuya uygun olarak yapılan sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Afyonkarahisar Kalesi, Mevlevi Türbe Cami, Ulu Cami ve tarihi evlerin yer aldığı mahalleler sokak sağlıklaştırma çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşacak.


Afyonkarahisar’ın önemli turizm potansiyellerinden biri olan Mevlevi Türbe Camii etrafı bu projeyle bambaşka bir görünüme kavuşacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla eski Afyon diye bilinen mahalleler ihya olacak. Sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarıyla sadece Mevlevi Türbe Camii’nin değil, Afyonkarahisar Kalesi ve Ulu Camii etrafının turizm potansiyeli açığa çıkacak. 2013 yılında kentsel sit alanında kalan bölgelerin tamamının röleve, restitüsyon ve restorasyon projelerine, önemli bir bütçe ayıran Afyonkarahisar Belediyesi,...