18 / 05 / 2024

Ağrı okul açılışı

Ağrı okul açılışı

Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Sultan Melikşah İlkokulu ile Sultan Alpaslan Ortaokulu’nu törenle hizmete açtı.

Özel okul açılışlarına 'teminat şartı' çağrısı!

TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal, özel okulların durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dal, ''Mutlaka okul açılışlarına teminat şartı getirilmeli'' dedi.

Ağrı Eleşkirt'te toplu okul açılışı!

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yapımı tamamlanan okulların açılışı yapıldı. Açılış törenine Ağrı Valisi Musa Işın da katıldı...

Kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi devam eden kiracı ancak kanun kapsamında belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açılacak bir dava ile tahliye edilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi feshi davası nasıl açılır?

Kiracıya nasıl dava açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında anlaşma sağlanamayan bazı konular dava açılarak çözümleniyor. Peki, kiracıya nasıl dava açılır? Kiracıya dava hangi mahkemede açılır?

İpotek fekki davası nasıl açılır?

Halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotek fekki davası nasıl açılır?

Diyarbakır havalimanı mayısta açılıyor!

Bölge ekonomisine, turizmine büyük katkı verecek olan 5 milyon kapasiteli Diyarbakır Havalimanı, mayısta hizmete açılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mehdi Eker, "seçimlerden önce açıyoruz" dedi.

Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Belediye sınırları içerisinde yer alan üzerine yapı inşa edilmesi için ayrılan toprak bütünü ise arsa olarak nitelendiriliyor. Peki, tarım arazileri imara açılarak arsa olabilir mi? Tarım arazileri nasıl imara açılır?

Kamulaştırmasız el atma davası nasıl açılır?

İdareler kimi zaman, kamulaştırma kararı almadan özel mülkiyette bulunan taşınmaz mallara el koyabiliyor. Bu gibi durumlarda dava açılabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma davası nasıl açılır?

Kira tespit davası ne zaman açılır?

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava açılabiliyor. Peki, kira tespit davası ne zaman açılır? Nasıl açılır?

10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanununun 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren uygulaması ile 10 yılını dolduran kiracılar gerekçe gösterilmeden tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedelinin artırılması davası nasıl açılır?İşte yanıtı..

İntifa hakkının kaldırılması davası nasıl açılır?

İntifa hakkı, taşınırlar, taşınmazlar, haklar veya bir malvarlığı üzerinde kurulabilir. Sözleşmeyle tesis edilen intifa hakkının kaldırılması için dava açılabiliyor. Peki, intifa hakkının kaldırılması davası nasıl açılır?

Kiracının tahliye davası nereye açılır?

Gayrimenkul sahibinin kiracısının tahliyesini isteyebilmesi için bazı haklı gerekçelerin söz konusu olması gerekiyor. Peki, kiracının tahliyesi için nasıl dava açılır? Kiracının tahliye davası nereye açılır?

Ağrı okul açılışı Haberi

Ağrı okul açılışı

Ağrı’nın Tutak ilçesinde bir okul açılışına katılan Ağrı Valisi Musa Işın, “Okuyan çocuklar aynı Alparslan gibi Melikşah gibi vatansever olacaklar. Bir ellerinde Kur’an-ı Kerim olacak bir ellerinde de bilgisayar olacak. Hem pozitif bilimleri öğrenecekler, hem maneviyatları güçlü olacaktır” dedi. Ağrı Valisi Musa Işın, Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Sultan Melikşah İlkokulu ile Sultan Alpaslan Ortaokulu’nu törenle hizmete açtı. Açılış töreninde konuşan Işın, haftada iki üç açılış yaptıklarını ve açılışların çoğunun okul açılışı olduğunu söyledi. Devletin kentte çok ciddi yatırımları olduğunu belirten Vali Işın, "bugüne kadar birçok müessese yapılmış ancak açılışı yapılmamış. Halkımız tarafından da temel atma töreni ve açılışı törenleri yapılmadığı için sanki hiç hizmet yapılmamış gibi bir intibah oluşuyor" dedi. Kentte şuanda toplamda 2 milyar 200 milyon liralık yatırımın...