28 / 07 / 2024

Ahır Dağı kayak merkezi son durum

Ahır Dağı kayak merkezi son durum

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ahır Dağı Yedikuyular mevkiinde, kayak merkezi çalışmalarına devam ediyor. Tesis bölgenin çekim merkezi olacak.

Van'da 376 konut, 447 ahır yıkıldı!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerde yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucunda 376 konut, 447 ahırın yıkıldığını açıkladı.

Van'da 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ağır hasar aldı! 

Dün İran'da Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da can ve mal kaybına yol açtı. Depremde 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ise ağır hasarlandı...

TOKİ Ağrı'da 500 ahır projelendirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ağrı'da 25, 50 ve 75 başlıklı 1241 dönümlük arazide TOKİ Başkanlığınca yaklaşık 500 ahır projelendireceğiz" dedi...

Ev, ahır, arsa! Hepsi icradan satılık!

Kocaeli’de, içinde ahırın da yer aldığı bir arazi icradan satışa çıkarıldı. 480 metrekare olan ahır için 162 bin TL, arazi hepsi için toplam 1 milyon 867 bin 854 TL muhammen bedel belirlendi.

Samsun'da ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği!

Samsun’da, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) projesi kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta ahır ve ağıl yapımına yüzde 50 hibe desteği müracaatları başladı.

Diyarbakır'da kent ormanı olarak ilan edilen arazi el değiştirdi!

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nin kent ormanı olarak ilan ettiği hazineye ait arazi, açılan bir kadastro davası sonucu el değiştirdi.

Çankırı'da konut satışı azaldı!

TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü Sevgi ALTINBAŞ tarafından verilen bilgiye göre; Çankırı'da konut satışları 2015 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %22,1 azaldı.

Van Emlakçılar Derneği ev sahiplerine çağrıda bulundu!

Van Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Orhan Özdek, sürekli artan ev kiralarından dolayı mülk sahiplerine tepki göstererek, kiraların bu şekilde yükseltilmemesi konusunda ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi çalışmaları ne durumda?

Malatya Yama Dağı Kayak Merkezi, bu kışa yetiştirilmeye çalışılıyor. Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından yakın bir şekilde takip edilen çalışmalar yolların yapılmasıyla birlikte son bulacak.

Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır'da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, en büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Mehmet Ali Elbey: Diyarbakır'da kentsel yenileme şart!

Diyarbakır’da kentsel yenilemenin şart olduğuna belirten DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, En büyük isteğinin bu yenilemeyi yaparken, Diyarbakırlı tedarikçi ve müteahhitler ile çalışmak olduğunu vurguladı

Kahramanmaraş Ahır Dağı kayakta marka yer olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ahır Dağı Yedikuyular mevkiinde, kayak merkezi çalışmalarına devam ediyor. Tesis bölgenin çekim merkezi olacak.

Diyarbakır’da 468 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Diyarbakır’da 2015 yılının ilk altı ayında 468 binaya yapı ruhsatı verildi. Binaların toplam yüz ölçümü 2 milyon 49 bin 54 metrekare, değeri ise bir milyar 800 milyon 5

Ahır Dağı kayak merkezi son durum Haberi

Ahır Dağı kayak merkezi son durum

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, Ahır Dağı'nda Yedikuyular mevkiinde başlattığı kayak merkezinin çalışmaları sürüyor. Ahır Dağı'nın doğu kısmında 1850- 2033 rakımları arasında yer alan Yedikuyular Mevkii'nde proje için arazi tahsisleri yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi Projesi içerisinde kayak pistlerinin dışında yaz kış faydalanabilecek Trekking ve Offroad parkurları bulunduğunu söyledi. 


PROJELENDİRME BİTİYOR 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; "Hamdolsun ki hizmet alımı imzalanan Yedikuyular Kayak Merkezi'nin, tüm planlamaları tamamlanmış olup projelendirme çalışmalarının sonuna gelindi. Kayak merkezi Dünya Kayak Federasyonu (FİS) kriterlerine uygun şekilde projelendirildi. Rüzgar ve kar analizleri aynı şekilde yapıldı. Kablolu taşıma sistemlerinin projeleri yurt dışında yaptırıldı" dedi. 


MESİRE ALANI DA OLACAK 

Bölgeye, Kahramanmaraşlıların kayak zevkini yaşayacakları kayak pistlerinin dışında, yaz kış faydalanabilecekleri; içerisinde trekking ve offroad parkurları gibi...