21 / 05 / 2024

Ahır Köşk

Ahır Köşk

2003 yılında Beylerbeyi Sarayı ilgisizlikten çürüyormuş. Restore edilmeyi bekleyen Üsküdar'daki tarihi sarayın içindeki tarihi eserler de bakımsızlıktan çürüyormuş. Sarayın arka bahçesindeki köşklerde aynı kaderi paylaşıyormuş.

CHP çürük binalar için TBMM'yi acil toplantıya çağırdı!

İzmir Bayraklı ilçesinde depremde yıkılan çürük binaların onlarca kişiye mezar olması, gözleri İstanbul başta olmak üzere diğer riskli bölgelere çevirdi. CHP, çürük binalar konusunda sonuç alıcı adımlar için Meclis’i acil toplantıya davet etti.

Depremin baş suçlusu yine 'çürük binalar' oldu!

Her deprem olduğu gibi İzmir'deki felakette baş suçlu 'çürük binalar, kesilen taşıyıcı kolonlar' oldu. Zemin katında lağım borusunun geçebilmesi için kesilmiş bir taşıyıcı kolon bir felekate yol açabiliyor.

Doğanlar ve Rıza Bey apartmanları çürük raporuna rağmen yıkılmadı mı?

Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık bugünkü yazısında İzmir depremini kaleme aldı. İşte Aşık'ın "Çürük apartman" başlıklı o yazısı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Bayraklı Belediyesi çürük yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı açıklamada, Bayraklı Belediyesinden kendilerine ilçedeki binaların çürük olduğuna dair herhangi bir rapor veya yazının gelmediğini belirtti.

İzmir Bayraklı Belediyesi çürük yapıları 10 yıl önce raporladı!

Deprem incelemesi için İzmir’e CHP’li Seyit Torun, “Belediyeler İzmir’de 11 binin üzerinde binayı denetlemiş. Bayraklı Belediyesi, yıkılan 3 bina dahil, Bayraklı’da 208 çürük bina tespit edip Çevre Bakanlığı’na bildirmiş. Neden gereği yapılmadı” dedi...

İzmir depreminde yıkılan 2 bina çürük raporlu!

İzmir'de geçtiğimiz gün meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem nedeniyle Bayraklı ilçesinde yıkılan Doğanlar ile Rızabey apartmanlarına, ilçe belediyesinin 2012 ve 2018’de ‘çürük’ raporu verdiği ortaya çıktı.

Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir?

Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısıv ve Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir? Mehmet Zeki Kanadıkırık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Aydın'da 760 okuldan 160'ı çürük çıktı!

Aydın'da karot testi yapılan 760 devlet okulundan 160'ının çürük olduğu belirlendi. Uzmanlar 15 okul için yıkım kararı aldı, Aydın Valiliği’ne iletilen rapora göre Efeler ilçesinde 5, Bozdoğan'da 3,Nazilli'de 2, Didim, Karacasu, Köşk, Kuşadası ve İncirliova'da ise 1'er okul yıkılacak.

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Van'da 376 konut, 447 ahır yıkıldı!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerde yaptığı hasar tespit çalışmaları sonucunda 376 konut, 447 ahırın yıkıldığını açıkladı.

Van'da 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ağır hasar aldı! 

Dün İran'da Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da can ve mal kaybına yol açtı. Depremde 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ise ağır hasarlandı...

Elazığ'daki binalar çürük olduğu için mi yıkıldı?

Sağdaki bina... Sağlam. Soldaki... Sağlam. Ortadaki... Yıkılmış. Niçin? "Çürük olduğu" için mi? Hayır. Öyleyse... Elazığlı genç anlatıyor: "Abi... Alt kattaki daireyi, dükkân yaptılar... Dükkân büyük olsun diye de kolonları kestiler"...

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi vefat etti!

Emlakkulisi.com Editörü Ceren Yörük'ün babaannesi Gülfisar Yörük hayatını kaybetti...

Ahır Köşk Haberi

Ahır Köşk



Beylerbeyi yıkılmaktan kurtarıldı ama çürüyor


Dolmabahçe saray da burası gecekondu mu?


Tarihi eserleri bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş sarayın müdürü Asa, ''Dolmabahçe Sarayı çok göz önünde. Beylerbeyi üvey evlat muamelesi gördü. Bize sıra gelmiyor'' dedi.


    Beylerbeyi Sarayı kapılarını Milliyet'e açtı. Bodrumundan çatı katına her yerini gezdiğimiz sarayın uzun yıllar nasıl ilgisiz kaldığına tanık olduk. Bodrumlarında son anda yapılan müdahale ile saray yıkılmaktan kurtarılmış ama içindeki eserler bakımsızlıktan çürümeye yüz tutmuş. Tarihi tabloları nem ve rutubetin etkisiyle yırtılmış, boyaları dökülmüş.

    İlk olarak sarayın altına ahşap olan ana taşıyıcı mekandayız. Onarım 1999 yılında başlamış ancak ödeneksizlik nedeniyle 4 yıldır hala bitirilememiş....