30 / 04 / 2024

ahmet arslan türkiye mega projeleri

ahmet arslan türkiye mega projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Ahmet Arslan, Türkiye'nin en büyük 7 projesinde sona yaklaştıklarını açıkladı. Bakan Arslan, "Dünyanın gıptayla izlediği 7 dev projemiz, günden güne sona doğru ilerliyor. " dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu tekrar tekrar  hatırlatarak bir konuya da temas eti.

GAZBİR açıkladı! Türkiye'nin 2024'te doğal gaz talebi 53 milyar metreküp olacak...

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklama kapsamında Türkiye'nin doğal gaz talebinin gelecek sene yükseleceğini kaydederek,"2024 senesi Türkiye doğal gaz talebinin 53 milyar metreküp civarında olacağını tahmin ediyorum." diye konuştu. İşte detaylar...

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Suudi yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi yeniden artmaya başlıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Cityscape Global 2023 Emlak, Gayrimenkul, Yatırım Sektörü Fuarı’nın ilk gününde Suudi yatırımcıların Türkiye'ye ilgisinin yeniden canlanmaya başladığını gördüklerini açıkladı.

Ahmet Ercan o faya dikkat çekti: Türkiye'nin güneyini etkiler!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, stres artışı uyarısı yapılan Ölü Deniz Fay kırığı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklamasında yaşanacak depremin Türkiye'nin güneyini de etkileyeceğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Böyle bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, Kahramanmaraş merkezli depremin yıkıcı etkisinin yüksek olduğunu dile getirerek, "İşin ilginç yanı bu depremin yıkım gücü 12'dir. Böylesi bir depremi Türkiye hiç görmedi, dünya da az gördü." diye konuştu.

Konut satışları bize ne diyor?

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı konut satış rakamlarına değinerek, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'deki Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Türkiye genelinde ve İzmir'de Bakanlığa ait binaların depreme karşı güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Ahmet Ercan'dan Türkiye'nin deprem riskine ilişkin dikkat çeken açıklama!

Deprem Bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Girit'te bugün meydana gelen depremi değerlendirdi. Türkiye açısından bu depremlerin büyük bir sorun olmayacağını belirten Ercan, depremlerin nedenlerinin kabuk oluşumu olduğunu söyledi. Ercan, bu oluşumların süreceğini de kaydett

Türkiye'nin hangi bölgelerinde deprem hareketleri artacak?

Bu sene 4 aydan bu yana Türkiye’de önemli bir suskunluğa bürünen deprem hareketlerinin artık hızlanacağına dikkat çeken Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Ege Denizi ve Göller Bölgesi'nde bu sene yüksek çekinceli bir deprem görürsek şaşırtıcı olmaz” dedi.

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği konutlar 2021'de tamamlanacak!

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Arnavutluk'ta geçen yıl yaşanan depremden sonra yapılacak konutların devam eden çalışmalarında inceleme yaptı. Yörük, konutların inşasının 2021'de bitirileceğini söyledi. Bu kapsamda, gelecek 3 veya 4 hafta içinde projenin temelinin atılacağını belirt

Türkiye 7 büyüklüğündeki depreme gebe!

Deprem Bilimcisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Türkiye 7'lik bir depreme gebe ama nereden vurabilir söylemek mümkün değil" dedi...

ahmet arslan türkiye mega projeleri Haberi

ahmet arslan türkiye mega projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Ahmet Arslan, Türkiye'nin en büyük 7 projesinde sona yaklaştıklarını açıkladı. Bakan Arslan, "Dünyanın gıptayla izlediği 7 dev projemiz, günden güne sona doğru ilerliyor. Bu dev yatırımların 4'ünü bu yıl içinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine vermeyi planlıyoruz" dedi. 


ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin coğrafi anlamda Avrupa ve Asya'mn köprüsü konumunda olduğuna işaret ederek, "Topraklarımızın bu özelliğini gerçek anlamda kullanabilmemiz amacıyla Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın liderliğinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından ülkemiz, baştan başa bölünmüş yollarla donatıldı, Türkiye'nin dört bir yanı havayoluyla ulaşılır hale geldi. Ülkemiz yüksek hızlı tren sahibi ülkeler ligine yükseldi, denizciliğe yapılan yatırımlarla denizci kimliğine tekrar kavuştu. Bununla birlikte dünyanın merakla izlediği dev projeler de Bakanlığımız tarafından hayata geçirildi. Şu anda...