06 / 05 / 2024

Ahmet Büyükduman konut faizleri

Ahmet Büyükduman konut faizleri

Konut sektörü 2016'ya büyük beklentilerle girerken, satışlarda önemli rol oynayan kredi maliyetleri sektörün iyimser havasını desteklemiyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankaların konut kredilerinde ortalama yıllık faiz yüzde 14.47'ye yükseldi.

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

İnşaat maliyetleri artarken, konut fiyatları düşüyor

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi Şubat 2024 itibariyle yıllık bazda yüzde 70 yükseldi. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, maliyetteki yükselişe rağmen konut fiyatlarındaki düştüğünü söyledi.

Konut fiyatları 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalacak!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarının en azından 6 ay daha enflasyonun gerisinde kalmaya devam edeceğini kaydetti.

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Antalya ve İstanbul konut fiyat artışında küme düşmek üzere! En çok artış hangi ilde?

2023 Aralık'a ilişkin konut fiyat artışı rakamları il il açıklandı. Peki hangi il şampiyon oldu? Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Gayrimenkul İktisatçısı açıkladı! Konut almanın mı, satmanın mı zamanı? Fiyatlardaki düşüş kiralara yansır mı?

Gayrimenkul İktisatçısı Dr. Ahmet Büyükduman, konut satışlarındaki düşüşü, fiyatlardaki reel düşüşün kiralara olası etkilerini, rezerv alan tartışmalarını ve inşaat maliyetlerindeki artışların kira fiyatlarını nasıl etkiyeceğini açıklayarak uyarılarda bulundu.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

İstanbullulara müjde! İBB'den büyük konut hamlesi! 16 binin üzerinde konut inşa edilecek!

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Son 3,5 sende 9 bin 190 daire ve ticari birimi bitirerek hak sahiplerine teslim etti. İBB, toplam 16 binin üzerinde birimden meydana gelen konut projelerini hayata geçirmeyi hedefliyor.

Ahmet Büyükduman konut faizleri Haberi

Ahmet Büyükduman konut faizleri

Konut sektörü 2016'ya büyük beklentilerle girerken, satışlarda önemli rol oynayan kredi maliyetleri sektörün iyimser havasını desteklemiyor. Merkez Bankası'nın verilerine göre bankaların açtığı konut kredilerinde ortalama yıllık faiz yüzde 14.47'ye yükseldi. Kredi faizlerinde bu oranlar en son 2012'nin başında görülmüştü. Yükseliş trendi geçen yılın ortalarından itibaren başlarken, bu dönemden itibaren konut satışlarında ipotekli satışların payında düşüş görülmeye başlanmıştı. Geçen yılı yüzde 11 satış büyümesiyle kapatan konut sektörü, 2016 için kendine yüksek büyüme hedefleri koydu. Ancak faizler yükselirken bu büyümenin nasıl yakalanacağına ilişkin soru işaretleri var. Ocak ayı için açıklanan konut satış verileri de endişeleri artırdı. 


Konut satışlarında düşüş yaşanabilir 


Türkiye'de konut kredisi faizleri geçen yılın tamamında ortalama aylık yüzde 1.08 seviyesinde gerçekleşti. Uzmanlar aylık kredi maliyetinde yüzde l'in psikolojik sınır olduğunu bu...