14 / 05 / 2024

Ahmet Tuta hırvatistan türk yatırımları

Ahmet Tuta hırvatistan türk yatırımları

TÜRKİYE'nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta, Hırvatistan'daki 300 milyon avro değerinde olan Türk yatırımlarını iki katına çıkartabilecek yeterli sayıda projenin mevcut olduğunu belirtti.

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

Macaristan sınırında yer alan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş. Türkiye'de 4 TL'ye ekmek almak bile mümkün değil. Peki bu konutlara sahip olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'a 120 milyon euroluk beş yıldızlı otel! 202 yıllık Marashka binası 'Hyatt Regency' olacak!

Hırvatistan'daki Marashka fabrika binasını 2015 yılında satın alan Doğuş Grubu, binaya 120 milyon euro yatırımla 133 odalı beş yıldızlı ''Hyatt Regency'' markasıyla hizmet vermeye hazırlanıyor.

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Marmara Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Hüseyin Dinçel, Mahmut Sefa Çelik, Mahmut Asmalı ve Fatih Kıvanç ortaklığında kuruldu.

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki Hyatt otelini açıyor! 130 odalı otel ve 160 rezidans geliyor!

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki 202 yıllık Marashka binasını Hyatt oteli olarak bu hafta açıyor. Projede 160 konut, seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve çocuk alanları da yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Bir ülke daha Euro bölgesine dahil oldu!

Balkan ülkesi Hırvatistan, kuna para birimini kullanmayı bıraktı. Hırvatistan'ın artık geçerli para birimi Euro oldu. Hırvatistan böylecek Euro bölgesinin 20. üyesi olarak karşımıza çıktı.

İkares Mühendislik İnşaat Enerji Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkares Mühendislik İnşaat Enerji Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de Ahmet Emre Hızal ve Özgünay Aksüt ortaklığında kuruldu.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

Evlerini Ukrayna’dan kaçanlara açanlara 475 Euro'ya kadar kira yardımı verilecek!

Hırvatistan hükümeti yaptığı açıklamada Ukrayna’daki savaştan kaçıp Hırvatistan’a sığınanlara evini açanlara kira desteği verileceğini duyurdu.

Doğuş Grubu'ndan Hırvatistan'da 120 milyon TL'lik otel yatırımı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki yeni otel yatırımını kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş, 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek' başlıklı yazısı...

Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini 256 milyon TL'ye sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun  gerçekleştirdiği satışları kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Doğuş Grubu, Hırvatistan’daki son otelini de 256 milyon liraya sattı' başlıklı yazısı...

Doğuş Grubu Hırvatistan'daki otelini Villa Dubrovnik’i sattı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker bugünkü köşesinde Doğuş Grubu'nun Hırvatistan'daki otelini devretmesini kaleme aldı. 

Aksoy Proje İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Proje İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fazıl Ahmet Aksoy, Hümeyra Aksoy ve Murat Ali Aksoy ortaklığında kuruldu.

Adıyaman'da inşaat iskelesinden düşen işçi yaralandı!

Adıyaman'da bir inşaatta çalışan işçi iskeleden düşerek yaralandı. Acil serviste tedaviye alınan Ahmet El Hüseyin'in sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Ahmet Tuta hırvatistan türk yatırımları Haberi

Ahmet Tuta hırvatistan türk yatırımları

TÜRKİYE'nin Zagreb Büyükelçisi Ahmet Tuta, Hırvatistan'daki 300 milyon avro değerinde olan Türk yatırımlarını iki katına çıkartabilecek yeterli sayıda projenin mevcut olduğunu belirtti. 


Büyükelçi Tuta, Türkiye-Hırvatistan ilişkilerini değerlendirdi. Tuta, iki ülke arasında turizm alanındaki ilişkilerin son derece olumlu olduğuna işaret ederek. Türk yatırımcıların Hırvatistan'daki turizm sektörü ile yakında ilgilendiğini söyledi. Mayıs ayından itibaren Türk Hava Yollarının (THY) Istanbul-Dubrovnik seferlerine başlayacağını kaydeden Tuta, "Bu seferlerin başlamasıyla Zagreb veya Dubrovnik'e gelen vatandaşlarımız, Hırvatistan sahil boyunu ziyaret ettikten sonra arzularına bağlı olarak yeniden Dubrovnik veya Zagreb'ten Türkiye'ye dönebilecek" diye konuştu. Tuta, Îstanbul-Dubrovnik seferlerinin bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, bölgeyi ziyaret eden Türk turistlerin tatil programlarına artık Dubrovnik'i de dahil edebileceklerini kaydetti. Hırvatistan'ı ziyaret eden Türk turist sayısının geçen yıl yaklaşık 200 bin...