02 / 05 / 2024

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa'nın göbeğinde 4 TL'ye ev satıyorlar!

Macaristan sınırında yer alan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş. Türkiye'de 4 TL'ye ekmek almak bile mümkün değil. Peki bu konutlara sahip olmak için hangi şartlar aranıyor? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...



Macaristan sınırında bulunan Hırvatistan'ın Legrand kasabasında yeni bir konut sahibi olmanın bedeli sadece 4 TL 20 kuruş olarak açıklandı Hırvatistan’ın kuzeyinde yer alan bir kasaba olan Legrad'ın yönetimi, sadece 4 lira 20 kuruş karşılığında konut satarak daha fazla insanın bölgeye yerleşmesini sağlamaya çalışıyor. 2018 yılından beri bölge yönetimi tarafından yürütülen uygulama şimdiden kasabanın nüfusunu artırdı. İtalya'da da benzer uygulamalar zaman zaman gündeme geliyor.

Medyatava'nın aktardığı habere göre yaklaşık olarak 2 bin kişinin yaşadığı Macaristan sınırındaki Hırvatistan'ın Legrad kasabasının 1918 yılında Avusturya-Macaristan imparatorluğunun çöküşünden bu yana nüfusu giderek azalmıştı. Bölgesel yönetim bu tarihi yerleşimin nüfusunu artırmak amacıyla 2018'den bu yana çok ilginç bir yol izliyor. Ocak ayında hükümet yetkilileri şehirdeki bazı boş ya da terkedilmiş konutlarının tanesinin yalnızca 4 lira 20 kuruştan (13 sent) satışa hazır olduğunu duyurdu.

Peki Hırvatistan'daki bu konutlara sahip olabilmek için hangi şartlar aranıyor? Hırvatistan'dan  4 TL 20 kuruşa konut alabilmek için hangi şartları sağlamak gerekiyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

İnanılmaz ama gerçek! Avrupa nın göbeğinde 4 TL ye ev satıyorlar!

Satışa çıkarılan bu düşük maliyetli konutlardan birini almak için şartları aile sahibi olmak ile başka bir mülk sahibi olmamak. Yerel Hırvat medya kuruluşu HRT, programın başladığı 2018 yılından bu yana bugün şehirde beş sene öncesine göre daha fazla çocuk bulunduğunu ve bunun sonucunda şehre yeni bir kreş bile açıldığını belirtti.

Legrad Belediye Başkanı Ivan Sabolic konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Toplamda oturuma hazır 5 konut satıldı. Üç aile zaten buraya taşındı, bizi sevindiren şey, her üç ailenin de taşınma esnasında yeni bir çocuğu olması. Yaşanan bu durum kreşteki çocukların sayısını artırdı" diye konuştu.

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?


Geri Dön