26 / 05 / 2024

Ahmetler Kanyonu hidroelektrik santrali

Ahmetler Kanyonu hidroelektrik santrali

Antalya 2’nci İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği, Akseki ve Manavgat ilçeleri sınırlarını kapsayan Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesini iptal etti...

Valla Kanyonu'na inşa edilen Muratbaşı Seyir Terası açıldı!

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde yer alan Valla Kanyonu'nda hayata geçirilen Muratbaşı Seyir Terası, hizmete girdi.

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Sivas Ahiköy 1 ve 2 hidroelektrik santralleri özelleştirme kapsamına alındı!

Sivas'ın Divriği ilçesinde yer alan Ahiköy I ve Ahiköy II hidroelektrik santralleri (HES) özelleştirme kapsam ve programına alındı.

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev kurulacak! 

Uşak Ulubey Kanyonu'na 100 metrekarelik alanda ters ev inşa edilecek. İnşa edilecek evin 2 ay içinde ziyarete açılması planlanıyor. 

Uşak Ulubey Kanyonu'nda ters ev inşa edilecek!

Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak adlandırılan Uşak Ulubey Kanyonu'na ters ev inşa edilecek. Bu sayede bölgeye daha fazla turist gelmesi amaçlanıyor.

Mamak Kıbrıs Kanyonu Projesinin startı verildi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde yaptığı açıklamada Kıbrıs Kanyonu gibi gizli hazineleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Şahinderesi Kanyonu’na seyir terası inşa edilecek!

Kazdağlarında yer alan Şahinderesi Kanyonu’na 250 metrekarelik cam seyir terası inşa edilecek.

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

ÖİB, 5 hidroelektrik santralini özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş. Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne Hidroelektrik Santralleri'nin işletme hakkını devrediyor. Özelleştirme ihalesi 24 Mart 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri'ni özelleştirdi. Santrallerin, ihaleye 324 milyon 100 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Bereket Enerji Üretim A.Ş.ye verilmesine karar verildi.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Ahmetler Kanyonu hidroelektrik santrali Haberi

Ahmetler Kanyonu hidroelektrik santrali

Antalya 2’nci İdare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararı verdiği, Akseki ve Manavgat ilçeleri sınırlarını kapsayan ve köylünün büyük direniş gösterdiği Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesi için açılan davada şirketin 'ÇED Gerekli Değildir' raporunu iptal etti.


Antalya’nın Akseki İlçesi’nden başlayıp Manavgat İlçesi’ne devam eden Karpuz Çayı ve bu çayın geçtiği Ahmetler Kanyonu’nda inşa edilmesi kararlaştırılan Kanyon Regülatörü ve HES projesi hakkında Antalya Valiliği, 31 Aralık 2009 tarihinde ’Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı aldı. Bu karardan 2012 yılında haberdar olan köylülerin yaptıkları dava başvurusu, 60 günlük itiraz süresi aşıldığı gerekçesiyle kabul edilmedi.


Ardından şirket çalışanlarının inşaat için araçlarıyla birlikte gelmesiyle köylüler büyük bir direniş başlattı ve çok sayıda sivil toplum örgütünün de desteğiyle çadırlı...