05 / 05 / 2024

ahşap yapıların depreme dayanıklılığı

ahşap yapıların depreme dayanıklılığı

"Sismik eğilimli alanlarda, ahşap yapılar tercih edilebilir." diyen Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ceccotti, "Depremden iletilen enerjiyi dağıtma kapasitesine bağlı olarak ahşap kullanılan bir bina, bir dereceye kadar hasar görmüş olsa bile harabe olmayacaktır." dedi.

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Ahşap ev çürür mü? Ahşap evler yağmura dayanıklı mı?

Ahşap yapılar görsel açıdan pek çok kişinin aklını çelen yapılardan biri olmaktadır. Arsası olan ve ahşap ev yaptırmak isteyenler bu yapılara dair detaylı bilgi edinmek istiyorlar. İşte bu konuda merak edilenler!

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anubis Ahşap Yapı İnşaat Taahhüt Nakliye Otomotiv Ve Oto Kiralama Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Dayan tarafından kuruldu.

Bursa'daki yapılar depreme hazırlanmalı!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa'daki yapıların depreme dayanıklılığını kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın 'Vatandaş gönül rahatlığıyla yeni konutta bile oturamayacak mı?' başlıklı yazısı...

Pendik'te yıkılan kaçak yapıların yerine kreş yapılacak!

İBB, Pendik Dolayoba Mahallesi’nde yer alan kaçak yapıların yerine kreş inşa etmek için harekete geçti.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

İzmir'de riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi,30 Ekim depremi sonrasında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1998 yılındaki yönetmelik öncesi ruhsat alan veya 6306 sayılı yasayla riskli kabul edilen yapıların dönüşümüne ilişkin düzenleme oy birliğiyle geçti.

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa İnegöl'de kaçak yapıların yıkımı gündemde!

Bursa İnegöl Belediyesi Ekim ayı olağan meclisi ikinci oturum toplantısı Pazartesi günü yapıldı. 7 gündem maddesiyle açılan mecliste, kaçak yapıların yıkımında encümen kararı alındı.

ahşap yapıların depreme dayanıklılığı Haberi

ahşap yapıların depreme dayanıklılığı

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ario Ceccotti, Anadolu Ajansı muhabiri Zeynep Rakipoğlu'na açıklamalarda bulundu. Ceccotti, Türkiye'de çok kaliteli bir ahşap mühendisliği ve alanında profesyonel araştırma topluluğu olduğunu belirtti.

Ceccotti, Türkiye'deki 13 orman fakültesinde Türk ahşabı ve kerestesinin gayet iyi bilindiğini ancak işin mühendislik kısmında bir eksiklik olduğunu, bu konuda mühendislerin, mimarların ve ahşap teknisyenlerinin birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Ceccotti, inşaat mühendislerinin keresteyi yapısal malzeme olarak kullanmaları için eğitim almalarının önemini belirtti.

Türkiye'de kereste kullanan 38 inşaat firması olduğunu ve son yıllarda bu sayının arttığını ifade eden Ceccotti, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ahşap, yapılarda son derece iyi sonuçlar veren, kullanımı kolay, rahat, çevre dostu ve çok dayanıklı bir malzeme. Ormanlardan kereste elde etmek için ormanın aslında çok küçük bir...