24 / 07 / 2024

ahz-u kabza anlamı

ahz-u kabza anlamı

Daha çok vekaletnamelerde geçen ahz-u kabza ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak

Dün 20,022 liradan kapanış yapan dolar/TL kuru hafta sonun ilk gününde de yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Özellikle doların ne kadar olacağı en çok merak edilenler arasında yer alıyor.Dolarda 3 gün sonra dananın kuyruğu kopacak! Taş üstünde taş kalmayacak! Dolar tam anlamıyla bu kadar olacak.

Vakıf Katılım Kahramanmaraş'ta şube açtı!

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Müdahil olamadığımız, değiştiremediğimiz değişkenlere takılarak ekonomimize 'iyi gitmiyor' demenin şu an anlamı yok." dedi.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da yoğun çalışıyor!

Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden." dedi.

İkametimi nasıl değiştirebilirim?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Taşınan kimselerin ikametgahlarını da gittikleri yere almaları gerekiyor. Peki, siz de "İkametimi nasıl değiştirebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Türkiye'de en çok uçak trafiği İstanbul havalimanlarında gerçekleşti!

Türkiye havalimanlarında yaşanan uçak trafiği, 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1 milyon 142 bin 280 oldu. Bu Türkiye havalimanlarında 22 saniyede bir uçak trafiği yaşandığı anlamına geliyor.

İkametgah nasıl taşınır?

İkametgah bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer anlamına geliyor. Herkesin tek bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Taşınanların ikametgahını da taşıması gerekiyor. Peki, ikametgah nasıl taşınır?

Beyoğlu ve Şile'deki Abanoz Sokağı'nın adı müstehcen olduğu için değiştirildi!

Attila İlhan, Necati Cumalı ve Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerinde geçen ve bir dönem Beyoğlu'nda genelevlerin bulunduğu 'Abanoz Sokağı' ile aynı ismi taşıyan Şile'deki bir sokağın ismi, 'çirkin ve müstehcen bir anlam anımsattığı' gerekçesiyle değiştirildi.

Arif Uğurlu: Kemalpaşa turizmde zirveye oynayacak!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerek kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyled

Arif Uğurlu: Kemalpaşa'nın ciddi bir turizm potansiyeli var!

Kemalpaşa'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyledi..

İmar kirliliği suçu nedir?

İmar kavramının kelime anlamı 'şenlendirme, mamur, abadan etme' olarak ifade ediliyor. İmar kirliliği yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsata aykırı olarak yapılan binalara deniyor. Peki, imar kirliliği suçu nedir?

Kapadokya’ya gelen turistlerin yüzde 20'si Güzelyurt'u da ziyaret ediyor!

Pers dilinde "Güzel Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya, her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerken, bölgenin batıya açılan kapısı Güzelyurt’u görmeden yapılacak bir Kapadokya turu eksik kalıyor.

İstanbul Shopping Fest ile tüm İstanbul'u alışveriş aşkı saracak!

Bu sene 4.’sü düzenlenecek İstanbul Shopping Fest (İSF) İstanbul’u tam anlamıyla açık hava karnavalına dönüştürecek. İstanbul Shopping Fest ile tüm istanbul'u alışveriş aşkı saracak.

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi!

Şu anki seçim ortamından dolayı yerel yöneticilerin kentsel dönüşümle ilgili frene bastığını savunan Nasır, "İzmir'de inşaat sektörünün potansiyelini ortaya çıkaracak kentsel dönüşüm, tam anlamıyla yaşama geçirilemedi." dedi

ahz-u kabza anlamı Haberi

ahz-u kabza anlamı

Ahz-u kabza ne demektir?

Ahz-u kabza ne demektir, tanımı: Ahz-u kabza, "Bedeli tahsil etme" anlamında kullanılıyor. Daha çok vekaletnamelerde geçen ahz-u kabza terimi bir meblağı alma verme işlemi olarak da bilinir.


Ahz-u kabza yetkisine sahip olan kimseler, temsilcisi adına bedeli yalnız icra daireleri ve mahkeme veznelerinden tahsil edebilir. Bunun dışında herhangi bir banka hesabında bulunan parayı ahz-u kabza yetkisine sahip kimseler tahsil edemiyor. Bankadaki paranın tahsili ancak izaleyi şuyu veya kamulaştırma bedeline istinaden yatırılmışsa tahsil edilebiliyor.


Ahz-u kabza örneği...

Vekaletname verdiğiniz kimse veya avukatınız sizin adınıza icra dairesinde icra takibi başlattığı zaman orada borçluda tahsil edilecek parayı sizin adınıza alıp ve size verme yetkisine sahip olur. Ancak, aksi durumda ahzu kabzaya dayanarak her hangi bir şekilde hesabınızda bulunan paranızı alma ve yetkisi bulunmaz.


Ahz-u...