29 / 04 / 2024

Arif Uğurlu: Kemalpaşa'nın ciddi bir turizm potansiyeli var!

Arif Uğurlu: Kemalpaşa'nın ciddi bir turizm potansiyeli var!

Kemalpaşa'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyledi..



Kemalpaşa'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyledi. Uğurlu, "Kemalpaşa'nın mevcut potansiyelini ortaya çıkartarak, başta İzmirliler olmak üzere Türkiye'nin birçok notasından gelen yurttaşlarımızla birlikte kentimizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız" diye konuştu. 


Tarım ve sanayide öncü Doğa ve kültür turizmi konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, kent kimliğinin oluşturulmasında tarım ve sanayinin yanı sıra turizm sektöründen de yararlanacaklarını söyledi. 


Kurudere, Kamberler ve Yiğitler Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen ve onlara projelerini anlatan Başkan Uğurlu, "Kemalpaşa'nın denizi yok ama muhteşem doğal güzellikleri var. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Doğa turizmi anlamında muazzam parkurlarımız bulunuyor. İlçemize gelen yurttaşlarımız, başta spor faaliyetleri olmak üzere atlarıyla ya da ATV'leri ile rahatlıkla safari yapabilecekler. Bunun fiziki şartlarını oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu. 


Yapımı hızla devam eden yollar sayesinde Kemalpaşa'nın İzmir'e çok daha yakın olacağını aktaran Başkan Uğurlu, "Hafta sonu ailesiyle ya da arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirmek isteyen yurttaşlarımız ilçemize gelerek, dilerse piknik yapacak dilerse 'paintball' oynayacak. Bu kapsamda detaylandırma çalışmalarımız sürüyor" ifadesinde bulundu. Kemalpaşa Belediyesi'nin orman sınırında arazileri bulunduğu da hatırlatan Başkan Uğurlu, "Sosyal donatı alanları için buraları kullanabiliriz. Buna ilişkin planlarımız bulunuyor. Bu planlar kapsamında belediyemiz imkânlarını kullanarak ya bir tesis inşa eder işletiriz ya da yap işlet devret formülüyle işletmeye veririz. Kentimize ve belediyemize en faydalı olan hangisiyse bunu yapacağız" şeklinde konuştu. 


Kemalpaşa'nın uzun yıllar kendine bir ilçe görünümü verdiğini açıklayan Başkan Uğurlu, bu anlayışı değiştireceklerini ve ilçenin çok farklı bir kimliğe kavuşacağını söyledi. Başkan Uğurlu, uzun vadede ilçenin markalaşacağını ve tanınırlılığını daha da artacağını aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçemiz hem İzmir'in hem de bölgenin saklı bahçesi konumunda bulunuyor. Nasıl ki, İzmir'de Mavişehir ya da Karşıyaka'nın bir algısı var, bizim de kendimize özgü bir yapımız olacak. Bunları zaman içinde hayata geçirecek ve ilçemizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız." 


Yenigün 


Geri Dön