02 / 05 / 2024

Arif Uğurlu: Kemalpaşa'da otel ve spa merkezi kurulacak!

Arif Uğurlu: Kemalpaşa'da otel ve spa merkezi kurulacak!

Genç belediye başkanlarından Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 3 aylık görev süresinde başlattığı projelerle, ilçenin 10 yıl sonrasını planladıklarını Ege Telgraf’ a anlattı. Kemalpaşa'nın doğa turizmine elverişli olduğunu vurguladı...



Genç belediye başkanlarından Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 3 aylık görev süresinde başlattığı projelerle, ilçenin 10 yıl sonrasını planladıklarını Ege Telgraf’a anlattı.


‘Yeni baştan tasarım’


Sanayi gücünü elinde bulunduran fakat bir türlü ön plana geçemeyen Kemalpaşa’nın ciddi bir kimlik sorunu yaşadığını belirten Arif Uğurlu, ilçede sanayi, tarım ve hayvancılığı birbirinden ayırarak entegre olmasını sağlayacak projelerinin hazır olduğunu söyledi. 5 yıllık görev süresi sonunda vaat ettiklerinin yüzde 80’ini gerçekleştirme sözü veren Uğurlu, körfezin temizliği için de ilçenin öneminden bahsetti. Kemalpaşa’nın sanayinin arkasında kalmış ürkek bir çocuk olduğuna dikkat çeken Uğurlu, ilçenin yok olmasına izin vermeyeceğine vurgu yaptı. Yeni Kemalpaşa’yı eski Kemalpaşa’dan başlayarak tasarlayacaklarını dile getirdi.


UYDU


‘Mega projenin her şeyi hazır’


İlçenin doğa turizmine elverişli olduğunu ve yıllar önce yarım kalmış mega projenin hazır olduğunu dile getiren Arif Uğurlu, “1990 yılında başlanmış Japon-Hilton ortaklığıyla fakat Körfez Savaşı başlayınca 10 milyon gibi bir para harcanmasına rağmen rafa kaldırılmış. Bu Golf Tesisi’nin çok yakın bir yerinde de termal sıcak su tespit ettik. Golf Tesisi’nin zaten 3 etabı bitirilmiş durumda. Burası destinasyon olarak da golf için dünyadaki en sayılı yerlerden birisi. Bugüne güncellediğimiz zaman birçok değişikliğin yapılması lojistik alanda ilerleme kaydedilmesi de ilgiyi artıracak. 70 bin metrekarelik alan var. Bunun 17 bin metrekaresi otel ve spa merkezi. 380 tane villa var golfçüler için. Bir tatil köyü konseptinde. Alışveriş merkezleri ve sinema salonları da olacak içinde” dedi.




Geri Dön