23 / 07 / 2024

aidat bankaya yatırılır mı

aidat bankaya yatırılır mı

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

TOKİ sosyal konut başvuru için hangi bankaya para yatırılıyor? İşte TOKİ ödeme planı!

TOKİ sosyal konut başvuru için hangi bankaların kullanıldığı ve para yatırıldığı araştırılıyor. İşte o detaylar…

Bankaya yatırılan aidat için makbuz verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

Tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılacak bu işlemler için belli harçlar ödeniyor. Peki, tapu harcı hangi bankaya yatırılır 2018?

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen kira gelirleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinin tespiti için kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Kira depozitoları bankaya yatırılacak!

Kiraya verenin elden almayı tercih ettiği depozito bedelinin taraflarca bankaya yatırılması yasal bir zorunluluk oldu. Müşterek hesapta tutulan depozito bedelinin kullanılmadığı dönemde faizle değer kazanması ve tarafların keyfiyete kullanmasını önleyecek

Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Tapu devir işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Tapu harç bedeli, tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara ödeniyor. Peki, tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014!

Mesken kiralamalarında kira bedeli ne kadarın üstündeyse, bankadan ödeme zorunluluğu bulunuyor? İşyerinde kiranın elden verilmesi mümkün oluyor mu? İşte kiranın bankaya yatırılma zorunluluğu 2014 esasları..

Kira bankaya yatırma sınırı!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının ödemesi gereken kira bedelini banka aracılığı ile ödemesi gerekiyor. Peki meskenlerde kira bankaya yatırma sınırı ne kadar? Kira bankadan ödenmezse ne olur?

Kira tutarının bankaya yatırılması zorunluluğu!

Kiracılar ev sahiplerine kirayı elden verse olur mu? Kira bedeli bankaya yatırılmazsa bunun bir cezası oluyor mu? Kira tutarının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?

Özderici Gayrimenkul yatırımcı ilişkileri bölümü oluşturdu!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümü oluşturdu...

Paşa Çalı: 2014 Ağrı için yatırım yılımız olacak!

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Ağrı İl Koordinatörü Paşa Çalı, halka daha kaliteli enerji sunmayı amaçladıklarını belirterek, " 2014'te Ağrı il genelinde 18 milyon TL yatırım yapılacak." dedi...

aidat bankaya yatırılır mı Haberi

aidat bankaya yatırılır mı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitemize ait banka hesabımız bulunmakta ve dileyen sakinler aidatlarını bankaya yatırmaktalar. Ancak bazı sakinler bankadan aldıkları belgeye rağmen yönetimden ayrıca makbuz talep ediyor. Bu talebin yönetimce karşılanması mecburiyeti var mıdır? l M.T.


***

Bakın meslek hayatım yaklaşık 50’nci senesinde. Tuhaf karşıladığım çok şeye tanık oldum. Bu soru ise son örnek ve ilk defa karşılaşıyorum. Bir aidat, bankaya yattığında bankadan bir ödeme belgesi alınmıyor mu? Alınıyor... İşte bu, borcun ödendiğini gösteren belgedir. İkinci bir belgeye niye...