16 / 06 / 2024

aidat neden ödeniyor

aidat neden ödeniyor

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Markalı konutlarda en yüksek aidat hangi ilde?

REIDIN tarafından hazırlanan 2021 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Değerleri analiz sonuçları belli oldu. Peki analize göre en çok aidat hangi ilde ödeniyor?

Konut sitelerinde aidatı kim ödemeli?

Konut sitelerindeki yer alan aidat sorunu ev sahibi ve kiracılar arasında gerilime neden oluyor. Peki, konut sitelerindeki aidatı kimler ödemeli? İşte detaylar...

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konutlardaki aidatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kovid-19 salgını sürecinde de aidat ödemeleri devam etti. Peki İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde ödeniyor?

Kira öder gibi aidat ödeniyor!

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidatlar yüzde 20 oranında artış gösterdi. Özellikle markalı konut projelerinde aidat ücretleri 500-600 TL'ye kadar yükseldi. 

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

Türkiye'nin aidat raporu: Her ay 1.1 milyar ödeniyor!

Aidat tutarları konum, temizlik, sosyal alanlar ve güvenlik gibi hizmetlere göre değişiklik gösteriyor. GABORAS Gayrimenkul Borsası ‘5 Büyükşehir Konut Aidat Raporu’nu yayınladı. 5 büyükşehirde her ay yaklaşık 1 milyar 133 milyon TL aidat ödeniyor...

Kira öder gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul'da kira öder gibi aidat ödeniyor. İstanbul'da en düşük aidat Fatih'te, en yüksek aidat ise Sarıyer'de ödeniyor. İşte ilçe ilçe aidar analizi...

En düşük konut aidatı Güngören'de ödeniyor!

Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen marka projelerde aidatlar kira değerine yaklaştı. İstanbul’da en düşük aidat fiyatı 300 liraya dayanırken, oturduğu evin metrekaresine 13.6 lira aidat ödeyen bile var.

Apartman aidatı bankaya yatırılır mı?

Apartman aidatı, apartmandaki ortak alanlarda yapılan harcamalar için ödeniyor. Apartman aidatı için bankaya hesap açılabiliyor. Peki, apartman aidatı bankaya yatırılır mı? Apartman aidatı nasıl toplanır?

Apartman aidatı ne için alınır?

Apartmanın ortak giderleri için kat maliklerinden toplanan paraya aidat deniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu'nda apartman aidatı ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, apartman aidatı ne için alınır?

Markalı konut projelerinde kira öder gibi aidat ödeniyor!

Markalı konut projelerinden ev alanlar kira öder gibi aidat ödüyor. Organize işler konut tesliminde yönetim planına imza attığınız an başlıyor. Bireysel olarak kolay ölçülemeyen giderler can yakıyor.

Kayacity Residence'ta 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat'tan!

Kanal İstanbul 'a manzaralı tek proje olarak tasarlanan Kayacity Residence projesinde yeni konut alan müşteriler için 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat tarafından ödeniyor.

aidat neden ödeniyor Haberi

aidat neden ödeniyor

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde inşa edilen site tarzı, sosyal alanları olan konut projelerinde ‘aidat’ kritik önem taşımaya başladı. Havuzu, parkı, spor alanları ile öne çıkan bu evleri alırken veya kiralarken aidatlar belirleyici oluyor. Çünkü İstanbul’da yeni bir evde ısınma bedeli hariç 300 liradan ucuz aidat yok denecek kadar az. Şehrin merkezinde ya da bahçeli evlerde bu rakam 2 bin lirayı buluyor.


HAVUZ, spor salonu, basketbol ve futbol sahası, çocuk eğlence alanları, alışveriş birimleri, kafeler ve parklar... Hepimiz tüm bunları içinde barındıran bir sitede yaşamak isteriz. Ne var ki kira bedelini bulan aidatlar ev sahipleri ve kiracılar için ek yük getiriyor.  İstanbul’da markalı konut projelerinde metrekare başına aidat bedeli 3 TL’yi aşıyor. Bu da 100 metrekare bir ev için 300...