27 / 04 / 2024

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 



Son zamanlarda kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmezken, konut sitesi aidatlarında da fahiş artışlar yapılıyor. Türkiye Gazetesi köşe yazarı Canan Eraslan, bugünkü köşesinde konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. 

Canan Eraslan, "Deli Dumrul'u bilir misiniz? Hani geçenden de 33, geçmeyenden de döve döve 40 akçe alan, Dede Korkut Kitabının en ünlü bölümlerinden kısımlarından birini meydana getiren öykünün kahramanı... İşte günümüzün konut sitelerini yönetenler de tam birer Deli Dumrul örneği haline geldi. Konut sahibi, kiracı ayrımı olmaksızın hepimiz muzdaribiz" ifadelerini kullandı. 

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Canan Eraslan, konut sitesi yöneticilerinin her dönem genel kurulda bazı projeler sunduklarını, bunlarla ilgili çok sıfırlı aidat talep ettiklerini, ilave olarak ek bütçe yapma hakkı alarak her an, her dakika yeni para istemelerinin de kılıfını hazırladıklarını söyledi. 

"Her bütçe programında, pek çok sitede bariyer açıp kapatmak ve "falanca gelmiş alalım mı" şeklinden öteye gitmeyen güvenlik görevlilerine, apartman görevlilerine verdikleri maaşlara ilişkin iddialar da hiç gerçekleşmez. O bütçelerdeki 'maaşlar' ile gerçekte ödenen maaşlar da asla birbirine denk olmaz" diyen Eraslan, apartman görevlilerinin yöneticilerinin özel çalışanı gibi davranmaya başlayabildiğine, bu sene 3 malzeme alındıysa gelecek sene 10 tane malzemeye ihtiyaç olabildiğine, nereye gittiği bilinmeyen ulaştırma giderlerinin olduğuna dikkat çekti. 

"Sizin için çalışsın diye para ödediğiniz yönetimdeki başkan ve diğerleri 'gözünün üzerinde kaşın var' diye ceza kestiğini bile gördük geçtiğimiz dönemlerde. Ödemeyince tehditler, şiddet görüntüleri havalarda uçuştu..." ifadelerini kullanan Eraslan, televizyon haberlerine konu bile olan bu durumlar için bir şey yapılmadığını söyledi. 

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Canan Eraslan, kanunun kat malikini koruduğunun altını çizdi ve buna rağmen, tehditle ibraname imzalatanların ve zorla oy vermeye zorlayanların bile olduğunu dile getirdi. 

"Kendilerine karşı durarak site yönetimine adaylığını koymak isteyenlere "Burada araban, çoluğun çocuğun var" diye tehditle, şantajla insanları sindirenlerin yaptığı, neden yanlarına kâr olarak kalıyor?" diyen Eraslan, enflasyonun tek sorumlusu olarak ev sahiplerinin görüldüğüne ve kira zamlarının yüzde 25 ile sınırlandığına dikkat çekti. 

İş yeri kiraları için bile enflasyon hesabının sürdüğüne vurgu yapan Eraslan, "Kendi ödediği kira yüzde 100 yükselirken, kiracısından aldığı bedel yüzde 25 artınca zora girse de sürdü bu uygulama ancak aidatlara sonsuz özgürlük... Neden?
 
Neden hiç kimse milyonlarca TL'nin döndüğü sitelerde denetleme yapmıyor?

O sitelerin denetlenmesi için neden başvuru ya da şikâyet yeterli olmuyor illaki 'mahkeme ve avukat' gerekiyor?" diyerek yazısını tamamladı. 

Elinde avucunda dolar olanlara büyük şok! Dünyaca ünlü banka dolar kurunun dip yapacağı tarihi açıkladı!

Altın son 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor! Elinde altını olan köşeyi döndü! 4 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!


Geri Dön