10 / 05 / 2024

Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınır mı

Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınır mı

1163 Sayılı Kooperatifler Kanununda, ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli uygulanması gerektiğine ilişkin bir hüküm bulunuyor mu? Bir ortak tarafından kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır? İşte yanıtı...

Ödemesini yapmayan kiracıya en az kaç gün süre verilmeli?

Ev sahibinin ödemesini geciktiren kiracının kontratını feshetme hakkı bulunuyor. Ancak bunu yapmadan önce kiracıya belli bir süre tanınması gerekiyor. Peki kirasını ödemeyen kiracıya yasaya göre ne kadar süre tanınıyor?

Deniz Akkaya, Cem Yılmaz'ın aidat şikayetini eleştirdi!

Deniz Akkaya, eski sevgilisi Cem Yılmaz’ın 14 bin TL'lik aidat ödemesini eleştirdi: “Ben özel bir uçak alırım. Her hafta başka yerde tatil yaparım. Bir mülke bu kadar para vermek bana absürd geliyor.”

Arzum Elektrikli Ev Aletleri kupon ödemesini gerçekleştirdi!

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Arzum Elektrikli Ev Aletleri kupon ödemesini gerçekleştirdi.

Kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Apartman ve konut sitelerinde ortak alanların bakımı, temizliği ve günlük hizmetlerin karşılığı olarak maliklerin ve kiracıların belirlenen aidat bedellerini ödemeleri gerekiyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur?

Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de inşa edilen Dumankaya Ritim İstanbul'da kira ve aidat garantisi kampanyasından yararlanmak için son gün 31 Ocak olarak belirlendi. Proje Dumankaya İnşaat imzası taşıyor.

Aidat faizi borcu nasıl hesaplanır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında aidat borcunun faize binmesi durumunda nasıl hesaplanacağı ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Varyap Varlıbaşlar 7. kupon ödemesini yaptı!

Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi TurizmYatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim A.Ş. tarafından bugün kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Varyap Varlıbaşlar 7. kupon ödemesini yaptı.

Dumankaya D planı: Kira ve aidat garantisi!

Dumankaya D planı kira ve aidat garantisi detayları haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin alanları 43 metrekare ile 356 metrekare arasında farklılık gösteriyor. Projede 60 ay vade farksız taksit yapılıyor.

Dumankaya Ritim İstanbul kira ve aidat garantisi!

Dumankaya Ritim İstanbul kira ve aidat garantisi veriliyor. Daire fiyatlarının 244 bin TL'den başladığı projede 1+0'dan 5+1'e kadar tüm daire tiplerine yer veriliyor.

Ritim İstanbul'da 1 yıl kira ve aidat garantisi!

Dumankaya İnşaat imzası ile inşa edilen Ritim İstanbul'da 1 yıl kira ve aidat garantisi veriliyor. Projede yer alan daireler 269 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Ortak kullanım alanları giderlerinin karşılanması için toplanan kurulla belirlenen aidatın tüm kat maliklerinden ve varsa kiracılardan alınması gerekiyor.Peki, apartman aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Apartman aidatı hükümlerine göre tüm kat maliklerinin apartman giderleri için belirlenen aidat bedelini zamanında ödemesi gerekiyor. Peki apartman aidatını ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

İş GYO 3. Kupon ödemesini gerçekleştirdi!

İş GYO 3. Kupon ödemesini gerçekleştirdi. İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İş GYO 3. Kupon ödemesini gerçekleştirdi.

Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınır mı Haberi

Aidat ödemesini geciktiren ortaklardan gecikme faizi alınır mı

Kooperatif aidatının ödenmemesi!

Kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılması gerektiğine ilişkin açıklamalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinde yer alan rehberde açıklanıyor.  1163 Sayılı Kooperatifler Kanununda, ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli (gecikme bedeli) yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunmamakla birlikte, kooperatif ortaklarının ödemelerini geciktirmeleri halinde Kooperatifler Kanununun 23. maddesi çerçevesinde genel kurulca kararlaştırılmak kaydıyla borçlar kanununa uygun  olarak gecikme faizi alınması mümkün bulunmuyor.


Ayrıca, Konut Yapı Kooperatifi Örnek Anasözleşmesinin 23/6. maddesine göre, genel kurulun, ortaklardan tahsil edilecek taksit miktar ve ödeme şartları ile gecikme halinde uygulanacak esasları belirleme yetkisi bulunmaktadır.


Genel kurulca, kooperatif amaçlarının gerçekleştirilmesi ve eşitlik ilkesi gözetilerek belirlenen ödenti, gecikme faizi vb. gibi parasal yükümlülüklerin, ortaklarca, yine genel kurulca belirlenen esaslar doğrultusunda yerine getirilmesi; aksi davranışta bulunan ortaklar içinde Anasözleşmede belirtilen...