06 / 05 / 2024

aile içi satış

aile içi satış

Aile içi ev satışı, bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşte aile içi ev satış işlemleri...

Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Tapu alım satım işleri her zaman yabancılar arasında yapılmıyor. Bazen aile içinde de tapu devir işlemleri gerçekleşiyor. Bu işlem için ne kadar masraf ödeneceği ise merak konusu. Aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar?

Emlak Konut GYO ne kadarlık yurt içi satış yaptı?

Emlak Konut GYO tarafından yayınlanan 2021 yılı 3. döneme ilişkin gelir tablosuna göre; şirketin yurt içi satışları 4 milyar 966 milyon 376 bin 935 TL olarak açıklandı. 

Çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre 2021 yılının Ocak-Ağustos döneminde çimento sektörünün iç satışları yüzde 16.1 arttı.

TORKAM E5 dükkanlarının yüzde 95'i satıldı!

E5 Otoyolu’nun Sefaköy - Florya aksında inşa edilen TORKAM E5 dükkanlarının yüzde 95'i satıldı...

TMSF, Sürat Kargo ve Sürat Lojistik'i satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Sürat Kargo ve Sürat Lojistik'i satışa çıkardı...

Afyonkarahisarlı öğretmenler Suriyeli aile için briket ev inşa etti!

Afyonkarahisar'a bağlı Dinar ilçesinde Fatih Ortaokulu öğretmenleri tarafından toplanan para ile Suriye'de ihtiyaç sahibi bir aile için briket ev inşa edildi. 

Villa’de Piar’ın yüzde 55'i satıldı!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’da satışlar devam ediyor. Proje dahilinde yer alan konutların yüzde 55'i satıldı. 

Avcılar Next'in yüzde 85’i satıldı!

Avcılar İnşaat’ın yeni projesi Avcılar Next projesinin yüzde 85’i satıldı. Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Güven inşa ediyoruz, bu satışlar da Avcılar’a duyulan güvenin kanıtı” diye konuştu.

2019'da çimento sektörünün iç satışları yüzde 32 azaldı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin verilerine göre; 2019'da çimento sektörünün iç satışları yüzde 32 azaldı ve 67 milyon tondan 45 milyon tona düşüş gösterdi.

THY, Sabiha Gökçen'i satın alıyor, İstanbul Havalimanı'na ortak olmak istiyor!

Türk Hava Yolları, İstanbul Havalimanı’nın yüzde 40 hissesini almak için harekete geçti. Sabiha Gökçen’i satın alan THY, dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'na da ortak olmak istiyor.

DAP İzmir’in yüzde 78’i satıldı!

DAP Yapı tarafından İzmir'de inşa edilen DAP İzmir’de teslim tarihi önce çekildi. Yüzde 78’i satılan projenin kaba inşaatı tamamlandı.

The BO Viera’nın yüzde 25’i satıldı!

Ankaralı Besa Grup da Bodrum’u radarına aldı. 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen The BO Viera’nın yüzde 25’i satıldı. Salih Bezci, “Projemiz tamamlandığında yüzde 25 prim yapacak” diye konuştu. 

Porta Vadi'nin yüzde 80'i satıldı!

Tümyapı imzası ile Kağıthane Cendere Caddesi’nde inşa edilen Porta Vadi projesinin yüzde 80'i satıldı. Projede teslimler 2019 Mayıs'ta yapılacak..

aile içi satış Haberi

aile içi satış

Aile içi ev satışı!

Gayrimenkul satışı aile içindeki fertler arasında da yapılabiliyor. Yapılacak aile içi ev satış işlemi bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor.


Aile içinde mal satışı genellikle bedelsiz olarak gerçekleşiyor. Ancak, hibe işlemin harç bedeli yüksek olması nedeni ile yapılan devir "satış" olarak gösterilerek hibe harcından daha az oranda harç ödenebiliyor.


Ancak bu noktada devir işlemine konu olan taşınmaz malın belediyece bildirilen Emlak beyan değerinden az olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor.


Aile içinde hibe işlemleri..

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi,...