30 / 04 / 2024

aile konutun haczi 2015

aile konutun haczi 2015

Evlilik birliğinin devam ettiği süre zarfında eşlerin yaşamlarını sürdürdükleri düzenli yerleşim birimi aile konutu olarak tanımlanıyor.Aile konutu şerhi de yapılabiliyor.Peki, aile konutu nasıl haczedilir?

Aile konutunda eşler tek başına karar alabilir mi?

Aile konutuna ilişkin tasarrufta eşlerden yalnızca birinin kararı yeterli sayılmıyor. Borca kefillik, konutun eşten onay almadan satılması veya kirada otururken eşin kira sözleşmesini habersiz feshi gibi durumlara karşı eşler, yasaların koruması altında.

Haciz işlemlerine 'aile konutu' sınırlaması!

Borçlunun her türlü mal ve hakkının haczi mümkündür. Ancak yasayla borçlu ie aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için gerekli her türlü eşyanın haczedilemeyeceği hükme bağlanıyor.

Düzce Kaynaşlı’da 95 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi!

TOKİ tarafından Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen 95 konutun hak sahipleri kurayla belirlendi.

Manisa Turgutlu’da 282 konutun kurası çekildi!

TOKİ tarafından Manisa Turgutlu’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğinde inşaatları bitmiş projedeki 282 konutun kurası çekildi.

Tokat Turhal'da 190 konutun sahipleri açıklandı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığınca; Tokat İl' i Turhal İlçe' sinde hayata geçirilen 190 konutun sahipleri açıklandı.

Malik eş aile konutunu satarsa ne olur?

Aile konutu şerhi; ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelliyor. Peki, şerh olmasına rağmen malik eş aile konutunu satarsa ne olur?

Aile konutu şerhi nasıl kaldırılır?

Aile konutu şerhi, ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelleyen şerh oluyor. Peki, tapudan aile konutu şerhi nasıl kaldırılır?

Aile konutu şerhi harcı ne kadar?

Aile konutu şerhi, devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelleyen şerhe deniyor. Peki, bu şerh nasıl konur? Aile konutu şerhi harcı ne kadar?

Aile konutu şerhi tesisi!

Ailenin devamlı olarak ikametine ayrılan konutun üzerinde eşlerin tek başlarına tasarrufta bulunmalarını engelleyen şerh oluyor. Aile konutu şerhi tesisi, Tapu Dairesinde yapılıyor. İşte işlem adımları...

Aile konutu şerhi haciz!

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yere aile konutu deniyor. Aile konuru tapuya şerh edilebiliyor. Peki aile konutu şerhi haczi mümkün mü?

Taraklı'da 48 sosyal konutun anahtar teslimi yapıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Taraklı ilçesinde yapımı tamamlanan 48 sosyal konutun anahtar teslim töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak vatandaşların ev sahibi olması için çalışma yürüttüklerini anlattı...

Aile konutu haczedilebilir mi?

Aile konutunun haczi mümkün müdür? Aile konutu hangi durumlarda haczedilebilir? Aile konutunun haczi için gereken şartlar nelerdir? Aile konutu haczedilebilir mi? İşte aile konutunun haczi hakkında bilinmesi gerekenler...

Aile konutundan uzaklaştırma!

Ev içi şiddete maruz kalan aile bireylerini korumak adına Aile mahkemesi hâkimi, kusurlu aile bireyi için "aile konutundan uzaklaştırma" kararı alabiliyor. İşte aile konutun uzaklaştırma kararı...

aile konutun haczi 2015 Haberi

aile konutun haczi 2015

Aile konutu nasıl haczedilir?

İcra ve İflâs Kanunu hükümlerine göre aile konutu haczi ve paraya çevrilmesi mümkün olup diğer eşin rızası gerekmiyor. 


Aile konutu üzerinde mülkiyet hakkı bulunan eşin, bir borcundan dolayı alacaklının aile konutunu haczettirmesi durumunda, aile konutunu bu haciz işleminden kurtaracak bir hüküm gerekiyor.Bu hüküm  İcra ve İflâs Kanunu’nda yer almıyor. Medeni Kanun madde 194’te yer alan koruma ise, aile konutu ile ilgili olarak iradi nitelikte bir borçlandırıcı ya da tasarruf işleminde diğer eşin rızasını aramıyor.


İcra ve İflas Kanunu’nun Haczi caiz olmayan taşınmaz mallar ve haklar başlığı altında düzenlenen 82. maddesinin 12. bendinde borçlunun haline münasip evinin haczedilemeyeceği ancak evin kıymeti fazla ise bedelinden haline münasip bir yer alınabilecek miktarı borçluya bırakılmak üzere satılabileceği öngörülüyor. 


Fakat maddenin ikinci fıkrasında da...