16 / 05 / 2024

aile konutunun tanımı

aile konutunun tanımı

Gayrimenkul sektöründe de adını sıkça duyduğumuz aile konutu kavramı nedir? Aile konutunun tapuya şerhi için gerekli belgeler nelerdir? Aile konutu kavramı hakkında merak ettiklerinizi detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz..

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daştan Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Harun Daştan tarafından kuruldu.

Seat’tan müjde üstüne müjde! İbiza ve Arona’dan sonra Tarraco’ya da zam gelmedi!

Seat’tan müşterilerine eylül ayında peş peşe müjde geldi. Seat, eylül ayında güncellediği fiyat listelerine göre İbiza ve Arona’nın ardından Tarraco modeline zam yapmadı.

Aile Bakanlığı temmuzda müjdeye doymuyor. Buna da başvurun hemen. Para değil ama güzel

Aile Bakanlığı'ndan temmuz ayına ilişkin müjdeler gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından bir müjde daha geldi. Para değil ancak önemli bir alanda daha başvurular açıldı.

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, işsizlikle mücadele kapsamında başlattığı işe başlama yardımı programıyla vatandaşlara maddi destek sağlıyor. İşte ayrıntılar...

Haziran 2023 aile destek yardımı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri Haziran 2023 sorgulama ekranı

Haziran 2023 aile destek yardımı yatırıldı mı, ne zaman yatırılacak? Aile destek ödemeleri Haziran 2023 sorgulama ekranı...

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi. Salı'dan itibaren hesaplara geçecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan vatandaşlara yönelik müjdeli açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından son olarak 300 bin TL'lik geri ödemesiz kredi müjdesi geldi. Detaylar haberimizde...

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

ING Bank'tan müşterilerine büyük fırsatı

Özel bankalar arasındaki kredi kampanyası yarışı devam ediyor. ING Bank'tan da müşterilerine yönelik önemli bir kredi kampanyası fırsatı geldi. Vatandaşların nakit ihtiyacına bir nebze de olsa fayda sağlayacak kampanyanın detayları haberimizde...

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi geldi. Süre uzatıldı. 1 yıl bu kadar para ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın aile destek ödemelerinin süresini uzatıp uzatmayacağı merak ediliyordu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, müjdeyi verdi. Bakan Yanık, destek programının süresinin uzatıldığını açıkladı. Ailelere 1 yıl daha ödemeler yapılmaya devam edilecek.

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Bu programıyla her yıl toplamda 10.200 TL ödeme yapılıyor! Hayır Aile destek değil!

Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin türü ve miktarı hakkında hala merak içindedir. Bu ödemeler arasında 65 yaş üstü bakım aylığı da bulunmaktadır. Bakım aylığının miktarı ve ödeme zamanı hakkındaki detaylar haberimizde yer almaktadır.

Aile Bakanlığı'ndan müjdelerin müjdesi az önce geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaklalar vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Bakanlık tarafından ödemesi gerçekleştirilen bir aylık türü hakkında da detaylar açıklandı. Gelin hep birlikte göz atalım.

aile konutunun tanımı Haberi

aile konutunun tanımı

Aile konutu kavramı nedir?


Aile konutu kavramı; ailenin devamlı suretle ikametine ayrılan konut anlamına geliyor. Medeni Kanun'un 19. maddesinde de aile konutunun bulunduğu yerin adı "yerleşim yeri" olarak geçiyor. Bu madde uyarınca, yerleşim yeri; bir ailenin sürekli kalmak niyetiyle ikamet ettiği yerdir. Yine aynı maddede, yerleşim yeri olarak belirlenen alandaki konut ta aile konutu olarak geçiyor.


Aile konutu kavramında aranan şart ise düzenli bir yaşam amacıyla evli çiftler tarafından sürekli olarak kullanılması olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda evli bir çiftin sahip olduğu yazlık bir ev sürekli oturum sağlanmadığından aile konutu kapsamına girmiyor.


Medeni Kanun'da Aile konutu kavramı 


Medeni Kanun 194. maddeye göre; "Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki...