28 / 04 / 2024

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.



Küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ), enflasyon ayarı yapıldı. Artık KOBİ’lerin belirlenmesinde kullanılan kriterlere göre KOBİ olmak için net satış hasılatı veya mali bilanço limiti, 250 milyon liradan 500 milyon liraya çıkarıldı.

Yeni uygulama ile birlikte, enflasyonun etkisiyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden KOBİ tanımı içerisine alınarak teşviklerden yararlanmaya devam edecekler.

Dunya.com’dan Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberine göre bu noktada KOBİ’lerin gözü kulağı ise bankalarda olacak. Son dönemlerde kredi alamamaktan yakınan şirketler, şimdi bankaların alacağı pozisyonu merakla bekliyor.

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

BANKALAR BİLANÇOLARI NASIL DEĞERLENDİRECEK?

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği Başkanı Nurettin Özgenç, “Bu ayarlamanın yapılması zorunlu hale gelmişti. Ancak bankalar hangi kriterlere göre KOBİ tanımı yapacak, kamu bankalarının pozisyonu ne olacak? Limit yükselmesine rağmen günümüz şartlarına göre yine sıkıntı olacak. Her şeyin fiyatının üçe katlandığı, bilançosu 10 milyon liranın altında 6 milyon işletmenin olduğu ülkemizde limitlerin daha da yüksek olması gerekiyor” diye konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön