28 / 04 / 2024

Metropollerde konut algısı baştan sona değişti!

Metropollerde konut algısı baştan sona değişti!

Son 3-4 yıldan bu yana başlatılan büyük inşaat hamlesiyle çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği metropollerde konut algısı da baştan sona değişti. Konut alıcısı artık, yaşam standartlarını değiştirecek, ‘farklı’ konut arayışında…




Son 3-4 yıldan bu yana başlatılan büyük inşaat hamlesiyle çok sayıda konut projesinin hayata geçirildiği metropollerde konut algısı da baştan sona değişti. Konut alıcısı artık, “yeter ki başımı sokacak bir evim olsun” yerine, kendini bulacağı, yaşam standartlarını değiştirecek, ‘farklı’ konut arayışında…


Yaklaşık 25 yıldan beri inşaat sektörüne dev eserler kazandıran  Ankara  merkezli YP İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, tüketicinin beklentilerini iyi analiz eden firmaların sürekli büyüme trendinde olduklarını, ancak sektörde artan rekabetin son yıllarda bu farkındalığı daha da artırdığını kaydetti.


Bunun en güzel örneğini hayata geçmesi durumunda Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olacak İmrahor Vadisi manzaralı inşa ettikleri Nefis Çankaya Evleri’nde gördüklerini ifade eden Çankaya, örnek daireleri gezen misafirlerine yönelttikleri “Projenin hangi özelliğini beğendiniz?” sorusuna yüzde 68’in “Sıra dışı ayrıntıları” yanıtını vermesinin bunu doğrular nitelikte olduğunu belirtti.


Çankaya, gözlemlerinin özellikle son birkaç yıldan beri artık kimsenin sıradan konutlarda oturmak istemediği yolunda olduğunu belirterek, şöyle devam etti:


“Yaşamı renklendirecek detaylarla kurgulanan, sosyal donatı alanlarına sahip, kaliteli ve konforlu konut projeleri üretmek revaçta. Başkent inşaat sektörü de alıcının talebini karşılamak için birbiri ardına konut projesi üretme telaşında. Ancak ne yazık ki çoğu proje birbirine benziyor. Alıcı artık oturduğu konutun, tercih ettiği projenin hayatına fark katmasını istiyor. Şu an klasik konut algısı değişti. Konut projeleri sayesinde konuta kalite ve konfor geldi. Bu kurguyu bir adım öteye taşıma, ‘farklı’ olacak, sektöre de yenilik katacak projeler üretme zamanı. Önümüzdeki dönemde farkını ortaya koyan konut projelerinin daha fazla dikkati çekeceğine inanıyorum. Bu konuda olmazsa olmazlardan biri de doğru mimarlık firmalarıyla çalışmak. Tasarımıyla Nefis Çankaya Evleri’ni projelendiren ACE Mimarlık firmasına da teşekkür ediyoruz.”



Geri Dön