27 / 04 / 2024

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Son günlerin gündem maddeleri arasında yer alan konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...



Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kısa süreli ev kiralama uygulaması Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri kapsayan kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü yaptığı açıklamada konut kiralama sisteminin sil baştan değiştiğini söyleyerek, konutların turizm amaçlı kiralanabilmesi için, turizm amaçlı kiralama sözleşmesi yapılmadan önce izin belgesi alınmasının zorunlu olacağını söyledi.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü yaptığı açıklamada izin belgesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verileceğini belirterek, konutların belgelendirilmesi ve kiralamayla elde edilen gelirin kayıt altına alınmasının sağlanacağını da sözlerine ekledi.

100 BİN TL CEZA GELİYOR

Yaptığı açıklamada kendisi kullanmak için kiraladığı konutu turizm amaçlı kiraya verenlere de 100 bin Türk Lirası ceza uygulanacağını dile getiren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü bu konutlarda konaklayacak kişilerin kimlik bilgilerinin otel ve pansiyonlarda olduğu gibi kolluk kuvvetlerine bildirileceğini söyledi.

Konut kiralama sistemi baştan sona değişiyor!

Açıklamasında izin belgesi olmadan turizm amaçlı konut kiralayanlara, kiralama yapılan her bir konut için 100 bin Türk Lirası idari para cezası uygulanacağını ve izin belgesi alabilmesi için 15 gün süre verileceğini kaydeden Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, bu sürede izin belgesi almazsa 500 bin Türk Lirası para cezası kesilerek, yeniden 15 günlük süre uygulanacağını söyledi. Gamze Özlü ayrıca açıklamasında buna rağmen kiralama faaliyetlerini sürdürenler hakkında 1 milyon lira ceza uygulanacağını kaydetti.

“AYNI KONUT BİR YIL İÇERİSİNDE DÖRT DEFADAN FAZLA KİRAYA VERİLEMEYECEK”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada turizm amaçlı kiralanmalarda bir defalık 100 günden fazla süreli kiralamaların kapsam dışında tutulduğunu dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü, bu kapsamda evini kiralamak isteyenlerin belirlenen kurallara uymak zorunda olduğunu belirterek, eğer uymazsa ağır cezalar uygulanacağını söyledi.

Gayrimenkul Uzmanı Gamze Özlü açıklamasında buna göre aynı konut bir yıl içerisinde dört kereden fazla kiraya verilemeyeceğini kaydederek, bu detayların hepsinin normal kiralamalarda konut kira bedellerinin düşmesini sağlayacağını da kaydetti.

Emeklilere market alışverişlerinde 1200 TL indirim müjdesi! Oh dedirten kampanyayı duyan emekli markete koştu!

SSK, Bağkur, 4A, 4B, 4C emeklileri aman dikkat! Maaşların yatacağı tarihler peş peşe açıklandı! Acil bakın!

Maaşı duyan her şeyi bırakıyor, başvuru yapmaya gidiyor! 40 bin TL maaşla KPSS şartsız personel alınacak!


Geri Dön