05 / 05 / 2024

aile vakfı

aile vakfı

Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabilirler. İşte aile malları ortaklığı...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı birçok ilde personel alacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde personel alınacak. Toplam 4 ilde yapılacak personel alımları için açık kadrolar, başvuru şartları ve son başvuru tarihleri açıklandı. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Açık kadrolar tek tek belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuru şartları açıklanırken, açık kadrolar da belli oldu.

Aile Bakanlığı’ndan okkalı müjde! 14 şehirde KPSS’li ve KPSS’siz personel alınacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki personel alımlarını duyurdu. KPSS'li ve KPSS'siz kadrolar için başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı farklı şehirlerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na KPSS’li ve KPSS’siz personel alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımı yapacağını duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda KPSS şartının arandığı ve aranmadığı kadroların bulunduğunu paylaştı.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na personel alımı yapacak! Detaylar ve şartlar netleşti!

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na personel alımı yapılacağını duyurdu. İstihdam edilecek personellere ortalama 15 bin TL maaş verileceği belirtildi. İşte personel alımına ilişkin merak edilen her şey...

Aile Bakanlığı personel alımı yapıyor! Başvuru süresi bitimine az kaldı! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan İzmir Torbalı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyelerindeki işçi, personel ve memur eksikliğini karşılayarak personel istihdam etmek üzere ilan yayımladı.

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı personel alımı yapacak! Şartlar ve detaylar belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bünyesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) personel alımı yapılacağı belirtildi. Başvuracak adaylar için SYDV personel alımı şartları ve başvuru detayları belli oldu.

Aile Bakanlığı müjdeyi az önce verdi! 86 belediyeye 6 bin personel alınacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli!

Aile Bakanlığı, 86 il ve ilçe belediyesi ile 49 sosyal yardım vakfına personel alımı yapacağını duyurdu. İşte detaylar...

KAÇUV 2. Aile Evini Pendik'te açtı!

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), kanser tedavisi için İstanbul'a gelmek zorunda kalan çocuklar ve aileleri için 2. aile evini Pendik'te açtı...

Mersin Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun yeni hizmet binası açıldı!

Mersin'in Bozyazı İlçesinde, Türkiye Diyanet Vakfı Bozyazı Şubesi ve Bozyazı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun yeni hizmet binası, düzenlenen etkinlikle açıldı.

Ağrı'da Aile Destek Merkezi'nin açılış töreni gerçekleşti!

Ağrı’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapımı tamamlanan Aile Destek Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

Ardahan'da ihtiyaç sahibi 5 aile evlerine kavuştu!

Ardahan Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, ihtiyaç sahibi aileler için yaptırılan evlerin anahtarları teslim edildi.Ardahan'da ihtiyaç sahibi 5 aile evlerine kavuştu.

Düzce'de inşaatta kalan bir aile yeni eşyalarla donatılan eve yerleştirdi!

Düzce'de inşaatta kalan bir aile yeni eşyalarla donatılan eve yerleştirdi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ( İHH ) Düzce Şubesi, inşaatta kalan ihtiyaç sahibi aileyi yeni eşyalarla donatılan eve yerleştirdi...

aile vakfı Haberi

aile vakfı

Aile malları ortaklığı!

Aile bireylerinin eğitim ve öğrenimleri, donanım ve desteklenmeleri ve bunlara benzer amaçların gerektirdiği harcamaların yapılması için kişiler hukuku ve miras hukuku hükümleri uyarınca aile vakfı kurulabilir.


Bir malın veya hakkın başkalarına geçmemek üzere aynı soydan gelenlere kuşaktan kuşağa kalacak şekilde özgülenmesi yasaktır. Böyle bir özgülenme, vakıf kurma yoluyla da yapılamaz.


Aile malları ortaklığının oluşumu..

1. Koşulları

MADDE 373.- Hısımlar, kendilerine geçen mirasın tamamı veya bir bölümüyle ya da ortaya başka mallar koymak suretiyle aralarında bir aile malları ortaklığı kurabilirler.


2. Şekil

MADDE 374.- Aile malları ortaklığı sözleşmesinin resmî şekilde yapılması ve bütün ortakların veya temsilcilerinin imzalarını taşıması gerekir.


II. Süre

MADDE 375.- Aile malları ortaklığı, belirli veya belirsiz süre için kurulabilir. Süre belirlenmediği takdirde ortaklardan her biri, altı ay önceden bildirmek koşuluyla ortaklıktan çıkabilir.


Bu bildirim,...