02 / 05 / 2024

aile yurdu Tapu kütüğüne şerh verilmesi

aile yurdu Tapu kütüğüne şerh verilmesi

Konutlar, tarıma ya da sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor. Peki aile yurdu şerhi nasıl kurulur? Aile yurdu tapuya nasıl şerh edilir?

55 aile tapu mağduru oldu: Müteahhit kayıp, mülk sahipleri isyanda!

Bursa'da 10 sene önce Osmangazi Evleri Sitesi'nden konut alan toplamda 55 aile, yer sahipleri ve müteahhit arasındaki anlaşmazlık sebebiyle tapularını alamadı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tapu ve Kadastrodan açıklama geldi: Adınıza miras kalmış olabilir! Böyle öğrenebilirsiniz!

Birçok insan, aile büyüklerinden kalan miraslarını öğrenmek için araştırmalar yapıyor. Tapu ve Kadastrodan gelen açıklamaya göre adınıza miras kalıp kalmadığı öğrenmek için ayrıntılar haberimizde...

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Masrafsız tapu devri nasıl olur?

Tapu devri pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Özellikle aile içi tapu devrine dair detaylar araştırılmaktadır. İşte bu konuda merak edilen hususlar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022?

Tapu devri, belli kurallar kapsamında yapılmaktadır. Peki bu bağlamda Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri, bir tapunun yasal haklarının tapu sahibinden alınarak başka birinden ister aile içi ister aile dışından herhangi birine devredilme işlemine denir. Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır 2022? Aile içi tapu devir masrafları ne kadar? 2022

Aile içi tapu devri yapmak isteyen vatandaşlar, aile içi tapu devri nasıl yapılır? 2022, aile içi tapu devir masrafları 2022 ne kadar? sorularını araştırıyor. İşte detaylar…

Aile içi tapu devri nerede yapılır?

Tapu devri aile içinde olduğu gibi aile dışından kişilerle de yapılabilir. Bu durumda Peki Aile içi tapu devri nerede yapılır? İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Aile içi tapu devir masrafı ne kadar?

Tapu devir işlemleri ile uğraşan kişilerin bu konuya dair pek çok sorduğu soru bulunmaktadır. Onlardan biri de Aile içi tapu devir masrafı ne kadar? İşte merak edilen yanıtlar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri üçüncü kişiler arasında yapılabildiği gibi aile bireyleri arasında da gerçekleştirilebiliyor. Peki, Aile içi tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

aile yurdu Tapu kütüğüne şerh verilmesi Haberi

aile yurdu Tapu kütüğüne şerh verilmesi

Aile yurdu şerhi nasıl kurulur?

Medeni Kanun gereğince; konutlar, tarıma veya sanayiye elverişli taşınmazlar, eklentileriyle birlikte aile yurdu hâline getirilebiliyor.


Aile yurdu kurulması yüzünden haklarının zedelendiğini düşünen kişiler, kuruluştan önce mahkemece yapılan ilânla itirazlarını iki ay içinde bildirmeye çağrılırlar.


Durum, alacakları taşınmaz rehniyle güvenceye bağlanmış olanlara ve hacizli alacaklılara ayrıca bildiriliyor.


Aile yurdu kurulması için mahkemenin dikkat ettiği hususlar:

- Taşınmazda yurt olabilmesi için gerekli koşullar var mı? 

- Yurdun kurulmasına üçüncü kişiler itiraz etti mi? 

- Yapılan itirazlar haksız mı? 


Süresi içinde itiraz eden alacaklıların ilgilerinin kesildiği ispat edilmedikçe veya taşınmaz üzerinde bulunan rehin ve hacizler kaldırılmadıkça, aile yurdu kurulmasına izin verilemiyor.


Borç, itiraz eden veya rehinli alacaklı  lehine vadeye bağlı olsa bile, aile yurdu kurmak isteyen borçlu hemen ödemede bulunabiliyor.


Aile yurdu tapu kütüğüne şerh verilmesi

MADDE 390.-...