18 / 05 / 2024

Airbnb arz edildi mi

Airbnb arz edildi mi

Popüler ev kiralama platformu Airbnb'nin beklenen halka arzı gerçekleşti.

Halka arzda yeni dönem: 2024'te tüm başvurular e-Başvuru sisteminden alınabilecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu yıl 15 Aralık itibarıyla 54 şirketin halka arz edildiği bilgisini verdi. Gönül, ayrıca "Şirketler piyasadan 79,3 milyar lira fon sağladığını ve 2024 yılında halka arz başvurularının e-Başvuru' sisteminden yapılacağını söyledi.

130 şirket halka arz edildi, 93 milyar TL kaynak sağlandı!

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Son üç yılda yapılan 130 şirketin halka arzında yaklaşık 93 milyar TL kaynak sağlandı. Aynı dönemde gerçekleşen yaklaşık 4 bin 500 borçlanma aracıyla 950 milyar TL kaynak sağlandı" dedi.

GIPTA borsada ne zaman işlem görecek? Halka arz kaç lot verdi?

​​​​​​​Gıpta Ofis halka arz sonuçları için meraklı bekleyiş sona erdi ve sonuçlar ilan edildi. Buna göre, şirket payları, GIPTA Bist koduyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görecek. Peki, Gıpta Ofis halka arz sonuçları açıklandı mı? Kaç lot verdi? Borsada ne zaman işlem görecek? İşte detaylar..

Finansmana ihtiyaç duyan borsaya koştu!

2022 yılında 40 şirketin halka arz edildiği Borsa İstanbul’da 2023’ün 7 ayında 24 şirket halka arz edildi. Uzmanlar şirketlerin hem kolay finansman, hem de kurumsallaşmaya katkı verdiği için halka açılmayı tercih ettiğini belirtiyor.

MKK: Yılın ilk yarısında 22 şirket halka arz edildi, 26,4 milyar TL topladı!

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 2023'ün ilk yarısında 22 şirketin halka arz edildiğini ve halka arza katılan 23 milyon 211 bin 456 yatırımcıdan 26,4 milyar TL toplandığını belirtti.

Memur ve emeklilere bir müjde daha! Milyonların beklediği tutar belli oldu

Kamu içerisindeki çalışanların merakla takip ettiği haberde son dakika gelişmesi! 700 bini aşkın çalışanın beklediği zam oranı nihayet belli oldu. İlk teklif arz edildi. Yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin aylıklarına yapılacak zam seviyesi açıklandı.

Turizm devi halka arz edildi!

Albayrak Grubu şirketlerinden, personel ve yolcu taşımacılığı, filo kiralama, seyahat acentesi işletmeciliği, gıda nakliye ve dağıtımı, personel destek hizmetleri gibi hizmetler sağlayan Platform Turizm, 8-9 Aralık 2022 tarihlerinde halka arz edildi.

Halk GYO'nun esas sözleşmesi tadil edildi!

Halk GYO'nun 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında onaylanan  "Şirketin Amacı ve Faaliyet Konusu" başlıklı 5. ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. maddelerinin tadilleri 29 Nisan 2021 tarihinde tescil edildi. 

Yapı Kredi Koray GYO'nun Esas Sözleşmesi tadil edildi!  

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin "Sermaye ve Paylar" başlıklı 7. Maddesi, "Portföyün İdaresi" başlıklı 9. Maddesi ve "Özellik Arz Eden Kararlar" başlıklı 16. Maddesine ilişkin tadil metinleri tescil edildi.

Doğuş GYO İlişkili Taraf İşlemleri Raporu kabul edildi!

Doğuş GYO'nun 2020 yılında gerçekleşen ve 2021 yılında da benzeri koşullarda gerçekleşmesi beklenen, yaygın ve süreklilik arz eden işlemleri için hazırlanan "İlişkili Taraf İşlemleri Raporu" kabul edildi. 

Airbnb'nin halka arzı gerçekleşti!

Popüler ev kiralama platformu Airbnb'nin beklenen halka arzı gerçekleşti.

Peker GYO halka arz edildi!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın toplam 9 milyon 600 bin TL nominal değerli paylarının halkı arzı gerçekleştirildi.Peker GYO halka arz sonuçlarını yayınladı. 

Global Liman'ın halka arzı iptal edildi!

Global Yatırım Holding'in 7 Mayıs'taki halka arzı iptal edildi. Şirket iptalin nedenini, yeni liman satın alma projelerini özel bir şirket olarak yürütmeye karar vermesi olarak açıkladı.

Airbnb arz edildi mi Haberi

Airbnb arz edildi mi

Ev kiralama platformu Airbnb'nin beklenen halka arzı gerçekleşti. Şirket halka arzdan 3,5 milyar dolarlık gelir elde etti. Öte yandan değerlemesi ise 47 milyar dolara çıktı. 


Hürriyet'te yer alan habere göre; Airbnb'nin halka arzıyla ABD'de 2020'de gerçekleşen halka arzların büyüklüğü 163 milyar dolara yükseldi.

Airbnb halka arzıyla birlikte ABD Borsalarında gerçekleşen halka arz büyüklüğü 163 milyar dolara çıktı. 

Airbnb ev sahiplerinin zararlarını...