Ajinomoto Gıda İhtisas Fuarı Haberi
Antalya’da, 20 -23 Şubat tarihleri arasında organize edilen ANFAŞ 20.Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı'nda ürünlerini tanıtan firma, lezzet avcılarını Ajinomoto markalı “Umami çeşnisi” ile tanıştırdı.
Besinlerin benimsenmesindeki önemli öğeler, temel tatlar adı verilen, "tatlı" "ekşi", "tuzlu" ,"acı" ve "umami"dir. Temel tat, öteki tatların kombinasyonuyla oluşturulamayacak, bağımsız bir tattır. 1908'de Japon bilim adamı Dr. Kikunae Ikeda tarafından keşfedilen Umami dünya gastromoni çevrelerinde 5.tat olarak yerini aldı. Günümüzde artık, tatlı, acı, ekşi ve tuzlunun yanı sıra beşinci temel tat olarak kabul ediliyor.
1909 yılından bu yana faaliyet gösteren asırlık firma Ajinomoto, "Gıda”, “Sağlık” ve “Yaşam” için, daha iyi bir hayata hizmet etme vizyonu ile dünya çapında üretim yapıyor.
Ajinomoto Türkiye Genel Müdürü Mr. Yasuhiro Fujikatsu; 104 yıllık tarihi, Dünya üzerinde 103 fabrika ve 1700’den fazla...