15 / 05 / 2024

Ak Saray binası

Ak Saray binası

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve de 20 milletvekili, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerine inşa edilen yeni Cumhurbaşkanlığı binası için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Ak Saray Cumhurbaşkanlığı binasının adı mı olacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın taşınacağı Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapımı süren yeni cumhurbaşkanlığı binası için, “Ak Saray” ifadesini kullanması kafalarda soru işaretine neden oldu.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

Eski Akhisar tren garı binasının akıbeti TBMM'de!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, eski Akhisar Tren Garı binasının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti mecliste!

İnşası devam eden Zonguldak Tapu Kadastro Müdürlüğü Hizmet Binası'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. 

Edremit Belediyesi Akçay hizmet binası kamulaştırıldı!

BALIKESİR'in Edremit ilçesinin Akçay mahallesindeki kiralık hizmet binası, kamulaştırılarak belediye mülküne dönüştürüldü.

Karadeniz Ereğli'deki PTT binasının akıbeti TBMM gündeminde!

Karadeniz Ereğli'deki PTT hizmet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Başakşehir’in çevreci ve akıllı belediye binası 29 Ekim’de açılacak!

Başakşehir’in yeni belediye binasında çalışmalar hızla devam ediyor. Çevreci ve akıllı belediye binasının 29 Ekim tarihinde açılacağı duyuruldu.

Topkapı Sarayı'ndaki askeri okul binası yıkıldı iddiası!

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayı’nın 1’inci derece sit alanındaki ağaçlarının kesildiğini, askeri okul binasının ise yıkıldığını belirtti.

Başakşehir Belediyesi'nin binası için 500 milyon TL ek bütçe!

Başakşehir Belediyesi bir yandan İstanbul’un en büyük belediye binasını inşa ederek lüks bir harcama yaparken, diğer taraftan bütçesi yetmediği için 500 milyon TL’lik ek bütçe aldı. 

Karabük Eskipazar Devlet Hastanesi binasının akıbeti mecliste!

Karabük ilinde 2017 yılında açılan Eskipazar Devlet Hastane binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Aksoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Başakşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası 130 milyon TL'ye mal olacak!

Başakşehir Belediyesi'nin kaba inşaatını Emlak Konut GYO'nun üstlendiği yeni hizmet binası toplam 130 milyon TL’ye mal olacak.

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

AK Parti'nin Çorum'daki yeni binasına yıkım kararı!

Çorum'un Kadeş Barış Meydanı'nda AK Parti İl Başkanlığı'nın taşınması amacıyla hazırlanan yeni parti binasında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Binanın yıkılmasına karar verildi.

Ak Saray binası Haberi

Ak Saray binası

TBMM Başkanlığı'na sunulan Araştırma Önergesi'nde, "AOÇ arazisi üzerine Başbakanlık Hizmet Binası olarak inşa edilen ve şu anda Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılmak istenen yapının imar durumunun, bu inşaatın yapılabilmesini sağlayan üst ölçekli nazım imar planlarının hukuki durumunun ve söz konusu binaya Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmiş bir iskan belgesi olup olmadığı"nın tespiti için Meclis Araştırması açılmasını talep etti. 

Önerge'nin gerekçesinde, "yarın Cumhurbaşkanı tarafından verilecek resepsiyona ev sahipliği yapacak olan Ak-Saray'ın hukuksuz bir imar planına dayalı olarak inşa edilen ve halihazırda iskanı da bulunmayan kaçak bir bina olduğuna dair mahkeme kararları ve meslek odalarının Anayasa Mahkemesi'ne başvuruları bulunduğu" kaydedildi. 

AOÇ'nin son 12 yılda önce parçalı daha sonra ise bütüncül olarak imara ve betonlaşmaya açıldığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: "Mahkemenin kararı açık olduğu halde...