16 / 05 / 2024

ak sarayda kaç oda var

ak sarayda kaç oda var

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ak Saray’ın oda sayısının 2250 olduğunu açıkladı. Ak Saray, internet ansiklopedisi Wikipedia’da dünyanın en büyük sarayı olarak gösteriliyor. Listede, Topkapı 13’üncü sırada, Beyaz Saray ise yok.

Teknosa'dan Oppo telefonlarda kaçırılmayacak kampanya! Bu fırsatı akın kaçırmayın! 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Teknosa, Oppo'nun en beğenilen akıllı akıllı cep telefonlarında teko fırsatları başlattı! Peki, Teknosa'da Oppo markalı akıllı cep telefonlarının fiyatları ne kadar? İşte 31 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Dünyanın en büyüğüydü, savaş onları da vurdu! Kaybettikleri dolar miktarı akılları kaçırır

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş, dünyanın en büyük varlık fonu olarak bilinen Norveç Varlık Fonu'nu da vurdu. Fon, savaşın başından bu yana 74 milyar dolarlık kayıp yaşadı.

Çakır Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çakır Kağan İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 300 bin TL sermaye bedeli ile Ersin Çakır tarafından kuruldu.

Bodrum’daki kaçak yapılar yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bodrum, Hisarönü, Selimiye, Kocabahçe, Orhaniye, Bencik ve Göcek koylarındaki kaçak yapıları tespit etti. Tespit edilen kaçak iskele, kaçak yapı, kaçak lokantalar için yıkım kararı verildi...

Seferihisar’daki kaçak restoran kaçak otel oldu!

Seferihisar'da belediyenin işletme ruhsatı verdiği ve üçüncü katı kaçak olduğu için 'yapı kayıt belgesi' iptal edilen restoranın bulunduğu kaçak bina butik otele çevrildi.

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu söyledi.

Kaçak evlere elektrik verilecek mi 2015?

Ruhsatı olmayan ve ruhsatına aykırı bir şekilde inşa edilen yapılar kaçak oluyor. Kaçak yapılar elektrik gibi bazı aboneliklerden mahrum tutuluyor. Peki, kaçak evlere elektrik verilecek mi 2015?

Samsun'da kaçak yapıya geçit yok!

Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Turan Çakır, "Kaçak kat çıkanlar kendilerine verilen süre içerisinde kaçak kısmı yıkmazlarsa bunun TCK'da karşılığı 2 yıl ile 5 yıl arasında değişen hapis cezası dedi.

Turan Çakır: Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, son aylarda artış gözlenen kaçak yapılaşmaya karşı Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla sert önlemler almaya hazırlanıyor.

Ömer Çelik: Antalya'da hiçbir kaçak yapıya göz yummayacağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Antalya'da kaçak siteler, kaçak oteller gördük. Hatta bu kaçak otelin açılış davetiyesi bize gönderilmiş. Antalya'da Kaçak ne varsa yıkacağız. Hiçbir kaçağa göz yummayacağız" dedi.

Evinin bahçesindeki kaçak kilise önünde mevlit okuttu!

Bosna-Hersek 'in Srebrenitsa kenti yakınlarındaki Konyeviç Polye köyündeki evinin bahçesine yaptırılan kaçak kilisenin yıkılması için verdiği mücadeleyle tanınan Fata Orloviç, mahkeme kararına rağmen halen yıkılmayan söz konusu kilisenin önünde mevlit oku

Akmerkez'in kaçak yapılarına izin çıktı!

Akmerkez'de Beşiktaş Belediyesi'nden alınan basit onarım ruhsatıyla kaçak inşa edilen kafeterya ve dükkanlarla ilgili plan tadilatı, geçtiğimiz cuma günü askıya çıktı...

Erdemir Fabrikaları'nda kaçak tesisler mi var

Erdemir'de kaçak yapılaşma ihbarını alan belediye ve kaymakamlık ekibi fabrikaya alınmadı. CHP'li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Gecekondu tesisler var" dedi

ak sarayda kaç oda var Haberi

ak sarayda kaç oda var


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ak Saray’ın oda sayısının 2250 olduğunu açıkladı. Ak Saray, internet ansiklopedisi Wikipedia’da dünyanın en büyük sarayı olarak gösteriliyor. Listede, Topkapı 13’üncü sırada, Beyaz Saray ise yok.


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ak Saray’ın oda sayısının 2250 olduğunu açıkladı. Zaman gazetesine konuşan Candan, “Sizce Saray’ın kaç odası var?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Saray’da İki bin oda artı 1 salon gibi. İlk açıklamalara göre bin odaydı. Biz ısrarla yerin üzerinde 2 bin oda olduğunu söylüyoruz. Yerin altındakini ise bilmiyoruz. Eğer mimarsanız, formu biliyorsanız üç aşağı beş yukarı oda sayısını da hesaplayabilirsiniz. Tabii konut olarak kullanılan bina hariç. Orada da 250 oda var. Çalışma odasından girilen ve yatak odasıyla bağlantılı kasa odası...