18 / 05 / 2024

Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi başvuru red

Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi başvuru red

EPDK, Konya'da kurulması planlanan biyokütleden enerji üretim tesisinin üretim lisansı başvurusunu reddetti. Şirket tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sunulan 10 bin 520 lira tutarındaki mektubu da gelir kaydedilecek.

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nxt Green Biyokütle Enerji İşleme Ve Teknoloji Çözümleri İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Samsun'da yapılacak santralde inşaat ruhsatı çelişkisi!

Samsun'un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi'nde yapılacak biyokütle enerji santralinin inşaat ruhsatının ‘iki katlı depo’ olarak düzenlendiği ortaya çıkınca, Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu,  "Samsun 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Depo ruhsatıyla inşaat yapılmaz" dedi...

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Gürz Enerji Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Gürz Enerji Danışmanlık Limited Şirketi Bayrampaşa'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Adem Soba, Çağdaş Çakan ve Murat Karagöz ortaklığında kuruldu. 

Gönen Biyokütle Enerji Santrali’nin inşaatında son durum!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen Organize Sanayi Bölgesi’nde iki ay önce yapımına başlanan ve Ağustos ayında tamamlanması beklenen Biyokütle Enerji Santrali’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu.

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak!

GAP yenilenebilir projeleri ile enerji üssü olacak. Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, yenilenebilir enerjide biyokütle ile güneşe yoğunlaştıklarını ve bölgenin “enerji üssü” olarak anılacağını söyledi.

Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi'nin üretim lisansı başvurusu reddedildi!

EPDK, Konya'da kurulması planlanan biyokütleden enerji üretim tesisinin üretim lisansı başvurusunu reddetti. Şirket tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sunulan 10 bin 520 lira tutarındaki mektubu da gelir kaydedilecek.

Arıtma çamurları, yenilenebilir enerji kaynağı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, "Arıtma çamurlarını bir biyokütle, yenilenebilir enerji kaynağı içerisine sokup kaynaktan faydalandırma ile ilgili bir çözüm yolu planlıyoruz" dedi.

Yenilenebilir enerji kaynakları teşviki 2020'ye kadar uzatılacak!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, rüzgar, su, termal, biyokütle gibi termal kaynak yatırımlarına 2015 yılına kadar uygulanacak teşviklerin 2020 yılına kadar uzatılacağını açıkladı.

Eren Enerji Termik Santrali denize yapay resifler bırakacak!

Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde faaliyet gösteren Eren Enerji Termik Santrali, balıklara yaşam ortamı oluşturulması amacıyla, denize yapay resifler  bırakacak  

Yenilenebilir Enerji sektörüne yeni düzenlemeler!

5346 sayılı 'Yenilenebilir Enerji Kanunu'nu değiştirerek 8 Ocak 2011 'de yürürlüğe giren 7 maddelik düzenleme ile yerli girdi ve teknoloji kullanımına önemli teşvikler sağlanıyor

2. Ulusal Enerji Verimliliği Fuarı, 13 Ocak'ta yapılacak!

2.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı 30.Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri kapsamında, 13-14 Ocak 2011 tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center"de gerçekleştirilecek

Artık her binanın enerji belgesi olacak!

Erhan Albayrak, "Ülkemizde ısı yatımının tasarrufu açısından ne kadar önemli olduğu asıl şimdi anlaşılacak. Artık bina alırken tapunun yanında enerji kimlik belgesi de aranacak" dedi

Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi başvuru red Haberi

Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi başvuru red



Konya'da kurulması planlanan biyokütleden enerji üretim tesisinin üretim lisansı başvurusu reddedildi

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Konya'da kurulması planlanan biyokütleden enerji üretim tesisinin üretim lisansı başvurusunu reddetti.  


Kurul, Akan Grup Enerji Üretim Ticaret Limited Şirketinin Konya'da kurulması planlanan 1,052 MWm/1,009 MWe kurulu gücündeki Akan Biyokütleden Enerji Üretim Tesisi Projesi için yapılan üretim lisansı başvurusunun, yükümlülüklerin süresi içerisinde yerine getirilmemesi nedeniyle reddedilmesine karar verdi. 


Şirket tarafından Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sunulan 10 bin 520 lira tutarındaki mektubu da gelir kaydedilecek. 


TPAO ilanı iptal edildi 


Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün, Resmi Gazete'de 3 Eylül'de yayımlanan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Kırklareli'deki AR/TPO/4132 numaralı petrol arama ruhsatının müddetinin sona erdirilmesine ilişkin yayımlanan ilanı iptal...