06 / 05 / 2024

akbaş madencilik çed toplantısı

akbaş madencilik çed toplantısı

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

Cerattepe'de ÇED iptal davasına ret!

Cerattepe Mevkii'nde madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, ÇED Olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında karar verildi.

Cerattepe için verilen ÇED Olumlu raporuna iptal!

Danıştay, Cerattepe'de madencilik faaliyetleri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen 'ÇED Olumlu' raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını onadı.

Çanakkale'de maden çalışması için ÇED gerekli değildir kararı verildi!

Her yanı madencilik faaliyetiyle delik deşik edilmiş olan Çanakkale’de, bir maden arama projesi de Biga’nın Yolindi köyünde yapılacak. Santral Madencilik tarafından projelendirilen maden arama çalışması için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Bakanlık 47 bin 314 projeye ÇED gerekli değildir raporu verdi!

Enerji, madencilik, ulaştırma gibi büyük projelerde, çevresel açıdan kritik önem taşıyan ÇED rakamları çevrecilerin isyanını haklı çıkardı.

Bulvar Madencilik Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 27 Mart'ta!

Bulvar Madencilik ve İhtiyaç Maddeleri Tur.Paz.San.Tic.Ltd.Şti tarafından yapılması planlanan Kalker Ocağı ve Kırma-eleme Tesisi Alan Genişletmesi ve Kapasite Artışı projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılacak.

Akbaş krom madeni ocağı ÇED toplantısı 12 Mart'ta!

Erzincan ilinin Ilıç ilçesinde bulunan Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) Çed toplantısı 12 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek.

Kesikköprü Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi ÇED toplantısı 3 Mart'ta!

Kesikköprü Madencilik tarafından, Kırşehir Kaman ilçesi, Büğüz ve Ağapınar Köyleri mevkiinde "Demir Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi" ÇED bilgilendirme toplantısı 3 Mart 2015 tarihinde saat 11:00'de köy kahvesinde yapılacak.

ÇED raporu için nereye başvurulur?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dünyada bütüncül - önleyici çevresel planlama konusunda kullanılmakta olan en etkin çevre yönetimi aracı olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED raporu için nereye başvurulur?

ÇED raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu; yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesine deniyor. Peki, ÇED raporu nasıl alınır?

ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

Çevre izin işlemlerine başlama için ilk adım olarak görülen Çevresel Etki Değerlendirmesi nasıl yapılır? ÇED raporu süreci nasıl gelişir? İşte,ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

ÇED raporu nedir?

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu çevre İzin işlemlerine başlamak için ilk adım sayılıyor.Çevresel Etki Değerlendirmesi belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki etkilerinin sürece deniyor. Peki bu süreçte hazırlanan ÇED raporu nedir?

İnpron İnşaat Madencilik Gıda Taşımacılık Petrol Bilişim İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnpron İnşaat Madencilik Gıda Taşımacılık Petrol Bilişim İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Haluk Filiz tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 23 Haziran'da kuruldu.

ÇED yönetmeliği 2014!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği olan ÇED yönetmeliği, 03 Ekim 2013 tarihinde 28784 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 2014 yılı çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliği tam metni..

akbaş madencilik çed toplantısı Haberi

akbaş madencilik çed toplantısı

Erzincan ili Ilıç(ILIÇ) ilçesi sınırları içerisinde Akbaş Madencilik ve Mermer Mermer Nakliye san. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan 200801342 Ruhsat Numaralı Krom Madeni Ocağı (kapasite artışı) projesinin yapılması planlanıyor. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 12/03/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya ERZİNCAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve ERZİNCAN Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna...