21 / 05 / 2024

Akçakoca Balıkçı Barınağı

Akçakoca Balıkçı Barınağı

Akçakoca Kent Konseyi ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM), Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı düzenledi. Sözkonusu çalıştayda mendireğin balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından önemine değinildi.

Balık fiyatlarına 5 günde yüzde 66 zam geldi

Balık sezonun açılması ile tezgahlarda yerlerini alan balıklara son 5 günde yüzde 66 zam geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Zeytinburnu'nda kaçak yapı yıkımına izin verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekiplerinin Zeytinburnu'nda bulunan kaçak plaza yıkım işlemi, mahkeme kararının olmasına rağmen polis ekipleri tarafından engellenerek yıkıma izin verilmedi.

Balıkçılara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi!

Kadın balıkçılarına yüzde 25 daha fazla destek ödemesi sağlanıyor. Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Turgay Türkyılmaz konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Engin Akçakoca kimdir? Nereli? Kaş yaşında?

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Engin Akçakoca kimdir? Engin Akçakoca daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Engin Akçakoca'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Engin Akçakoca`nın hayatına dair merak edilenler.

Varlık Barışı uygulaması değişti! 30 Eylüle kadar bildirene teşvik verilecek

Varlık Barışına ilişkin yeni düzenleme geçtiğimiz Cuma akşamı TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Kanun Teklifine eklendi. Aslında eski varlık barışı düzenlemesi daha yeni, 30 Haziran gecesi sona ermişti. Peki yeni Varlık Barışı düzenlemesinde neler var? İşte detaylar...

Carrefoursa'da balık fiyatlarına özel indirim! Carrefoursa'da balık fiyatları ne kadar? İşte 21 Mayıs 2022 fiyat listesi

Carrefoursa seçili balık çeşitlerini özel fiyatlarla satışa çıkardı. Peki, Carrefoursa'da balık fiyatları ne kadar? İşte 21 Mayıs 2022 Carrefoursa balık fiyat listesi...

Cunda Adası'ndaki imar planı değişikliğine tepki!

Cunda Adası'nda, Sahil Güvenlik Komutanlığı için idari bir binanın inşa edilmesine karar verildi. Bina için Ayvalık ilçesinde yer alan tek balıkçı barınağında tahsisi yapılan alanın planı değiştirildi. Alanda inşaat yapılabilmesinin önünü açan plana karşı tepkiler büyüyor.

Muğla'da 1 yılda 688 kaçak yapı yıkıldı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 2019 yılından 2021 Nisan'a kadar Muğla'da "İmar Barışı"na aykırı olduğu belirlenen 889 kaçak yapının 688'i yıkımı yapıldı. 

İBB'den balıkçı esnafına kira desteği!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mevsim normallerinden daha sıcak geçen hava ve pandemi koşulları sonucu gelir kaybı yaşayan balıkçı esnafına destek çıkıyor. 

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Doğal sit alanlarına bungalov ve balık çiftliği yasağı getirildi!

Doğal sitlerin ‘nitelikli doğal koruma alanlarında’ belirli kriterlerin yerine getirilmesi amacıyla bungalov ve balık çiftliği yapımına izin verilmişti. Ancak son karar ile hem bungalov yapımı hem de balık çiftliklerinin yapımı yasaklandı.

Trabzon Arsin'de balıkçı barınakları yıkıldı!

Trabzon Arsin'de balıkçılar kooperatifinin üç yıl önce aldığı ruhsatların iptal edilmesinin ardından balıkçı esnafı yıkımı gözyaşları ile izledi.

Şile'de 40 kaçak yapının yıkımına başlandı!

İstanbul Şile'de, kamuya ait hazine taşınmazları üzerine inşa edilen 40 kaçak yapının yıkımına başlandı.

Akçakoca Balıkçı Barınağı Haberi

Akçakoca Balıkçı Barınağı

Sözkonusu çalıştay, 2013 yılında yapılsa da ilçedeki gündemini koruyor. Çalıştayda, balıkçı barınağında yapılması planlanan ilave mendireğin balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından önemine değinildi. Akçakoca Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yaman, çalıştayda Akçakoca Balıkçı Barınağının geleceği konusunda durum değerlendirmesi yapıldığını, ayrıca yapılması gündemde olan üave mendireğin balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından ele alındığını belirtti. Akçakoca'nın Karadeniz'in turizm ve tarihi ilçelerinden biri olduğunu belirten Yaman, çalıştayda ilçenin sivil toplum kuruluşları temsilcüerinin, idarecilerin ve halkın; düşünce, tespit ve geleceğe yönelik kaygılarının dile getirildiğini aktardı. 


Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı, Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akil Ketenin oturum başkanlığında yapıldı. Çalıştay da projenin uygulayıcısı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 13'üncü Bölge Müdürlüğü adına İnşaat Mühendisi Erdem Öncebe "Mühendis...