03 / 05 / 2024

Akçakocada restore

Akçakocada restore

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, İI Kültür ve Turizm Müdürlüğünce restore edilerek turizme kazandırılacak.

Gümüşhane Çakırkaya Manastırı restore edilecek! 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde bulunan kayadan oyma tarihi Çakırkaya Manastırı 1 milyon TL'lik restorasyon projesiyle restore edilecek...

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

İzmit’teki tarihi yapı restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Akçakoca Mahallesi'nde yer alan tarihi yapıyı restore ediyor.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

150 yıllık Ortamahalle Konukevi restore ediliyor!

İl genelinde birçok tarihi yapıyı restore ederek şehre kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Akçaabat ilçesindeki tarihi Ortamahalle Konukevi’nin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. 

Malatya'daki tarihi konaklara ziyaretçi akını!

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde restore edilen tarihi konaklar ziyaretçi akınına uğruyor. Bölgedeki tarihi konaklar kamulaştırıldıktan sonra restore edildi. 

Akçakoca Ceneviz Kalesi restore edilecek!

Düzce Akçakoa'nın turizmden daha fazla pay alabilmesi için tarihi Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı.

Akbulut Konak Safranbolu'da en iyi restore edilen ev oldu!

Safranbolu’da, '17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Etkinlikleri Kapsamında, 'En İyi Restore Edilen Ev' Plaketi Akbulut Konak'a Törenle Çakıldı.

Düzce Akçakoca'daki tarihi evler restore ediliyor!

Batı Karadeniz'in önemli turizm bölgelerinden biri olan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki 150 yıllık evler, restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Samsun Tekkeköy'deki tarihi kiliseler restorasyon bekliyor!

Samsun Tekkeköy'de bulunan tarihi Altınkaya, Antyeri ve Ak kiliseleri restore edilmeyi bekliyor. Lozan Anlaşması ile mübadele edilen Rumlardan kalan tarihi kiliseler ayakta zor duruyor. Kiliseler atıl vaziyette duruyor.

Konya İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya merkez ve ilçelerdeki tarihi eserlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir’de bulunan ve tarihi İplikçi Camii’nin restore ederek ilçeye kazandırıyor.

Akşehir İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya’da tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’de bulunan Karamanoğulları dönemine ait İplikçi Camii yeniden ayağa kaldırılıyor.

Yozgat’taki tarihi köprüler restore edilecek!

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat’ta bulunan üç tarihi köprünün restore edileceğini söyledi, Başer "Köprülerimiz yapılacak onarımlardan sonra çok uzun yıllar ayakta kalmaya devam edecektir” dedi.

Akçakocada restore Haberi

Akçakocada restore

İI Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Akçakoca'nın turizm alanında çok yönlü olduğunu belirterek, "Akçakoca'da deniz turizminin yanında kültür turizmine de ağırlık vermek için ilçenin eski yerleşim yerlerindeki tarihi evleri restore ederek turizme kazandırma hedefindeyiz" dedi. Yukarı Mahalle'deki sit alanında 150 tarihi ev bulunduğunu, 8'inin restorasyon çalışmalarının tamamlandığını, 19'unun proje aşamasında olduğuna dikkati çeken Budak, "Sivil mimari örneği bu evlerimizin hepsinin restoresini zamanla yapacağız. Tescilli evlerin sahipleri müdürlüğümüze başvurdukları takdirde kendilerine bakanlığımızın imkanlarını sunuyoruz" ifadesini kullandı. 



BAKANLIKTAN HİBE 

Budak, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" kapsamında tescilli evlerin restorasyonunda bakanlığın hibe desteği verdiğini anlattı. İlçedeki restorasyon çalışmaları devam ettiği sırada kentin tanıtılması için kampanyalar düzenledikleri bilgisini veren Budak, şunları söyledi: "Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kenti gündeme getirerek tanıtım ayağını...