16 / 05 / 2024

Akçalı Antik Yerleşimi tahliye

Akçalı Antik Yerleşimi tahliye

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Demir fiyatları resmen çakıldı! Fiyatlar yerle bir oldu! 3 Mayıs 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatlarına bugün 200 lira indirim geldi. Gelen indirim sonrasında demir fiyatları resmen çakıldı. Demir fiyatları adeta yerle bir oldu. 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? 3 Mayıs 2023 demir fiyat listesi.

Özhan Akçalı kimdir?

Özhan Akçalı kimdir? MESA’da görev alan Özhan Akçalı hangi görevlerde bulundu? 

Özhan Akçalı vefat etti!

Mesa Şirketler Topluluğu eski ortaklarından Özhan Akçalı hayatını kaybetti.

Makçal Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Makçal Yapı Denetim Limited Şirketi Arnavutköy’de 500 TL sermaye bedeli ile Mustafa Akçal tarafından kuruldu.

Akçalı Boya Türkiye’nin ilk 'Sprey Konsept Mağazası'nı açtı!

1984'ten günümüze Permolit Boya markasıyla faaliyette bulunan Akçalı Boya A.Ş., sektöründe bir ilki hayata geçirdi. Akçalı Boya tarafından Türkiye’nin ilk 'Sprey Konsept Mağazası' İstanbul’da hizmete açıldı. 

Sit alanı Akçalı Antik Yerleşimi'nden üreticilerin tahliye edilmesi kararı mecliste!

Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararı meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerleşimi düzenleyen 'Fay Yasası' önerisi!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, ''Diri faylar üzerinde çok sayıda yerleşim birimi ve önemli mühendislik yapıları var, ancak bu bölgelerde yerleşimi düzenleyen bir ‘Fay Yasası’ yok” diye konuştu.

Yasa dışı Yahudi yerleşimi kurulmasına onay!

İsrail ve ABD arasında 'Yüzyılın Anlaşması" olarak gösterilen planda işgal altında olan Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin "İsrail'e ilhakının" da gündeme geldi.

Serdar Sarıakçalı'nın villasında kaçak kat krizi!

Sarıyer Uskumruköy’de binden fazla villanın yer aldığı Arıköy Sitesi’nde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Sarıakçalı’nın evine yaptığı tadilat sonrası kaçak kat çıktığı iddia edildi.

Samsun Canik'te yapılan kavşak çalışmaları meclis gündeminde!

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'da yapılan bazı kavşak köprüleri ve bağlantı yollarını meclis gündemine taşıdı.. 

Çukurova Tünel Kavşak çalışması hızla ilerliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin trafik yoğunluğunu çözme adına başlattığı Çukurova Tünel Kavşak Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.. 

Düden Katlı Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya ulaşımına kazandıracağı dev projelerden Düden Katlı Kavşağı çalışmaları hızla devam ediyor. Başkan Menderes Türel’in incelemelerde bulunduğu 3 katlı kavşak kademe kademe ulaşıma açılacak.

Akçalı Antik Yerleşimi tahliye Haberi

Akçalı Antik Yerleşimi tahliye

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay'ın Arsuz ilçesinde bulunan ve sit alanı olan Akçalı Antik Yerleşimi'nden zeytin üreticilerinin tahliye edilmesi kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Şahin, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Hatay ili Arsuz ilçesinde Gülcihan Mahallesi bitişi Akçalı Mahallesi başlangıcında bulunan, mülkiyeti Hazine’den Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilen 515, 516 ve 2062 no’lu parsel araziler için devir işleminin ardından 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 75'inci maddesi ve bu kanun kapsamında çıkarılan yönetmeliğin 89'uncu maddesine dayandırılarak “işgalin yasal yoldan tahliyesinin sağlanarak taşınmazın boş olarak teslim edilmesi amacıyla İl Kültür ve...