12 / 05 / 2024

Akçay Barajı yüksekliği

Akçay Barajı yüksekliği

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu inşaatı çalışmalarını hız kesmeden devam eden Akçay Barajı’nı inceledi.

Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi!

Sarıyer’in Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma amaçlı Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylandı. Yapılan değişiklikle Sarıyer'in silüet alanlarında kat yüksekliği 2 kattan 3 kata yükseltildi...

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altının yükseleceği net tarihi açıklayarak yatırımcıları uyardı. Altın fiyatları ne zaman yükselecek? Gram altın ne kadar olacak? İşte gram altının yükseleceği net tarih...

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

Türkiye'de işsizlik oranı yükseliyor! İşsizlik şubatta 0,2 puana arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına yönelik iş gücü istatistik verilerini açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı şubatta 0,2 arttı. İşte detaylar...

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Hemen bakın

Bir buçuk ay sonra yükselişe geçen altın için çok önemli uyarı geldi! Rakamlar peş peşe verildi! Altın yatırımcıları hemen bakın!

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yıl içinde tamamlanacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nı bu yıl içerisinde tamamlayacak.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Otopark Yönetmeliği ay sonunda yürürlükte!

2018 yılının Şubat ayında açıklanan ve ‘her daireye bir otopark’ yapılmasını zorunlu kılan Otopark Yönetmeliği'nin ay sonunda yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Akçay Barajı yüksekliği Haberi

Akçay Barajı yüksekliği


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Barajı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’in de yer aldığı incelemede Başkan Toçoğlu, görevlilerden bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu, Akçay Barajı’nda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.


30 metre yükseklikte

Başkan Toçoğlu, “Bin metre rakımlı bölgede barajımızın gövdesi hızla yükseliyor. 75 metre yüksekliğe sahip olacak barajımızın gövdesi şuanda 30 metre yükseklikte. Bunun yanında Akçay Barajı ile Hızırilyas Su Yönetimi merkezine bağlantıyı sağlayacak 47 kilometrelik hattın da son 8 kilometresindeyiz. Aynı zamanda 47 kilometrelik isale hattının üzerine 3 yeni HES inşa edeceğiz.”


Tasarruf sağlanacak

“Büyükşehir Belediyesi olarak Akçay Barajı ile hem Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı oluşturuyoruz hem de şehrimizin enerji üretim kapasitesini arttırıyoruz. Hem içmesuyu kaynağı oluştururken hem de enerji üreteceğiz. HES’ler...