08 / 05 / 2024

Akçay Barajının inşaatı ne durumda

Akçay Barajının inşaatı ne durumda

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tek içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için 75 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Akçay Barajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Datçalılardan kaçak inşaat isyanı: Kaçak yapıların inşaatı sürüyor, hukuk işlemiyor!

Datça’nın Emecik Mahallesi Karaincir mevkiindeki mahalle sakinleri, 3. derece sit alanında Yapı Tatil Tutanağına rağmen inşaat çalışmaları süren 40 adet kaçak inşaatın durdurulmasını istedi. 

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün devam edecek ilk etap kapsamında, Şile – İstanbul yönünde 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde de 2 şerit olarak ters istikametten sa

Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Osmaniye'deki kalıcı konutların inşaatına bu ay başlanıyor. İşte ayrıntılar...

Giresun Doğankent'teki 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindi!

AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Doğankent'te hayata geçirilen 156 konut ve 70 dükkanın inşaatında sona gelindiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

Rize'deki Çay Çarşısı'nın inşaatı hız kesmiyor!

Rize Ticaret Borsası’nca hazırlanan ‘Çay Çarşısı’ projesi inşaatı devam ediyor. Çarşıda, 30 metre yüksekliğinde ince belli çay bardağı anıtı yapılıyor. Anıtın içerisinde, çay müzesi, çayın topraktan bardağa serüvenini anlatan 13D çay sineması ve seyir terası olacak.

Yerli otomobil fabrikasının inşaatı 12 ayda bitecek!

TOGG’un sosyal medya hesabından fabrikanın inşaatında gelinen son nokta dron ile görüntülendi. Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın bu ay başlayacak üst yapı inşaatında da 5 bin kişinin çalışacağı belirtildi. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında 6 ay geride kaldı!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinin inşaatında 6 ay geride kaldı. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne? İnşaat ne kadar ilerledi?

İstanbul Havalimanı'nın yeni hangarlarının inşaatı tamam!

Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, İstanbul Havalimanı'nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) kompleksinin önemli bir parçası olacak yeni hangarlarının inşaatını tamamladı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap projesinde yer alan konutların kura çekilişleri Haziran ayı içerisinde gerçekleştirildi. Peki KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ın inşaatında son durum ne?

Yusufeli Barajı'nın inşaatı devam edecek mi?

COVID-19 salgınına rağmen Artvin ili Yusufeli Barajının inşaatının sürmesi ve il genelinde koronavirüse karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Saraylarının inşaatına 610 milyon TL harcandı!

Meral Akşener, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi. Akşener, Cumhurbaşkanlığı Saraylarının inşaat, bakım ve onarımı için 610 milyon TL daha harcanacağını dile getirdi...

AB Konseyi binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddiası!

Avrupa Birliği (AB) Konseyinin Brüksel'de bulunan 321 milyon avroya mal olan yeni binasının inşaatında kaçak işçi çalıştırıldığı iddia ediliyor.

Akçay Barajının inşaatı ne durumda Haberi

Akçay Barajının inşaatı ne durumda


Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin tek içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırmak için 75 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Akçay Barajında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Başkan Toçoğlu, “Akçay Barajıyla şehrimize alternatif bir içmesuyu kaynağı kazandıracağız. Barajın inşa çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Akçay Barajıyla şehrimizin su geleceğini güvence altına alacağız” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından hayata geçirilen Akçay Baraj Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Baraj alanında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Akçay Barajıyla, şehrimizin tek içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü’ne alternatif kazandırıyoruz. Tamamen insani yerleşimden uzak Pamukova Eskiyayla havzasında inşa edilen barajın, yıllık 40 milyon metreküp su potansiyeli olacak. Baraj Havzasının yerleşimden uzak olması sayesinde çevresel tehlikelere...