28 / 04 / 2024

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’nun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kavşak ve alt geçit inşaatına başladı. 120 gün devam edecek ilk etap kapsamında, Şile – İstanbul yönünde 2 şerit yan yoldan, İstanbul – Şile istikametinde de 2 şerit olarak ters istikametten sa



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Şile Yolu’ndaki önemli bir trafik sorununu daha çözüme kavuşturuyor. Pek çok kişiyi yakından ilgilendiren konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre söz konusu yolun Yenidoğan mevkiindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için planlanan “Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Şile Yolu Yenidoğan Kavşağı Yol Kavşak İnşaatı” başladı.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre tasarlanan projeye göre, alt geçit imalatı gerçekleştirilerek İstanbul-Şile Otoyolunun kesintisiz şekilde her iki yönde de trafik akışı sağlanmış olacak. 

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre söz konusu alt geçidin üstüne dönel kavşak inşa edilerek hem İstanbul-Şile Otoyolu üzerindeki geri dönüşler sağlanmış olarak hem de çevre mahallelere yol bağlantıları yapılacak. 

Aktarılan bilgilere göre ayrıca mevcut yan yollar birer şerit daha arttırılarak trafik akışının rahatlatılması da sağlanmış olacak.

İBB, Şile yolunu rahatlatacak kavşağın inşaatına başladı!

TRAFİK YENİ SİRKÜLESYON PLANINDAN AKACAK

Yine verilen detaylara göre söz konusu iş kapsamında şantiye kurulumu gerçekleştirildi ve çalışma alanı panolarla kapatıldı. Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre kılavuz duvarlarının yüzde 8’lik kısmı tamamlandı. Diyafram duvar imalatlarına da başlandı. Merakla beklenen bu çalışmaların 1 sene içerisinde tamamlanması  planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre merakla beklenen bu çalışmaların 120 gün boyunca devam edecek olan 1. Etabı kapsamında, 21 Kasım 2023 Salı günü Şile – İstanbul yönü 2 şerit olarak yan yoldan verilecek. İstanbul – Şile yönü de 2 şerit olarak ters istikametten sağlanmış olacak.

Ayrıca yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan bilgiye göre İstanbul istikametinden gelip Sancaktepe, Yenidoğan, Sultanbeyli ve Alemdağ istikametine gidecek araçların geçişi de yan yol güzergâhından sağlanmış olacak.

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

TOKİ yüzde 25 peşinat ve 96 ay vadeyle 2+1 konut satacak! Başvurular yarın başlıyor!

Depreme karşı güvenli mekanlar için çelik yapı şart!


Geri Dön