02 / 05 / 2024

Akdamar Adası turistlerin akınına uğruyor

Akdamar Adası turistlerin akınına uğruyor

Van'ın Gevaş ilçesi bulunan Akdamar Adası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, adaya gelen turistler Van Gölü'ne girerek suyun keyfini çıkarıyorlar. Ada, ziyarete gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

İrfan Ermiş'ten arsa satışı uyarısı!

ASİMDER Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş, Van Gölü’ndeki Akdamar Adası’nın karşısındaki Gevaş ilçesi sınırında çok büyük arsaların satın alındığını söyledi.

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası içme suyuna kavuşacak!

Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nın içme suyuna kavuşması için çalışma başlatıldı. Gürpınar Belediyesi, Bejingir kaynağından adaya su hattı çekilmesi için harekete geçti.

Akdamar Adası'na yeni iskele yapıldı!

Akdamar Adası'na, 60 metre uzunluğunda yeni bir iskele yapıldı.Tarihi Ermeni Kilisesi'ne ev sahipliği yapan Van Gölü'ndeki Akadamar Adası'na 279 bin lira harcanarak inşa edilen 60 metre uzunluğundaki iskelenin yapımı tamamlandı

Kuşadası'na yılın ilk kruvaziyeri geldi!

Kuşadası Ege Ports Limanı'na, Norwegian Jade isimli gemi ile 2 bin 700 turist geldi. Amerika ve Avrupalı turistler Efes Antik Kenti ile Meryemana Evi'ni ziyaret etti. Turistlerin bir bölümü de Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Akdamar Adası turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Van'ın Gevaş ilçesi bulunan Akdamar Adası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, adaya gelen turistler Van Gölü'ne girerek suyun keyfini çıkarıyorlar. Ada, ziyarete gelenleri kendine hayran bırakıyor.

Kuşadası'na gelen İranlı turist sayısı 2,5 kat arttı!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı İlbahar: "Bayram’da Kuşadası'na önemli ölçüde İranlı turist akını olacak. İranlı turistlerin geçtiğimiz yıla oranla 2,5 kat artan rezervasyonlarının yüzde 80'i beş yıldızlı oteller" dedi

Çinli turistlerin yeni gözdesi Foça oldu!

Tur Lideri Kokartlı rehber Mesut Çalışkan Çinli turistlerin Foça’yı sevdiklerini tur programına Foça’yı da aldıklarını, Kuzey Ege turlarını Ayvalık, Foça, Kuşadası üzerinden tamamlayıp Antalya’ya gideceklerini söyledi.

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı

Akdamar'ın UNESCO süreci başlatıldı!

Akdamar Adası'nda Kutsal Haç adına Vaspurakan Kralı I. Gagik tarafından 915-921 yıllarında Keşiş Manuel'e yaptırılan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için Müzeler Genel Müdürlüğüne resmi başvuruda bulundu.

Akdamar Kilisesi Dünya Miras Listesi'ne giriyor!

Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapıldı. Listeye kabul için gerekli 10 kriterden 6'sını barındıran Ermeni mirası kilisenin, listeye girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Akdamar'ın UNESCO süreci başlatıldı!

Akdamar Adası'nda bulunan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması için başvuru yapıldı.Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, kilisenin, eserlerin başvuruda taşıması gereken 10 kriterden 6 tanesini taşıdığını belirtti.

Kuşadası'nda otellerde yoğunluk yaşanıyor!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar: "Ramazan ayı öncesinde hava sıcaklıklarının da artması ile Kuşadası yerli yabancı turistlerin ilk tercihi arasında yerini aldı" dedi...

Akdamar Adası turistlerin akınına uğruyor Haberi

Akdamar Adası turistlerin akınına uğruyor

Van'ın Gevaş ilçesi bulunan Akdamar Adası yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, adaya gelen turistler Van Gölü'ne girerek suyun keyfini çıkarıyorlar. Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nün güneyinde, Gevaş ilçesi açıklarında bulunan ve il merkezine 45 kilometre uzaklıktaki Akdamar Adası, her mevsim büründüğü doğal güzellik sayesinde Van'a gelenlerin görmek istedikleri ilk yer olma özelliğini taşıyor. 


Gevaş iskelesinden Van Gölü'nün eşsiz manzarasını seyrederek yaklaşık 20 dakika süren tekne yolculuğu ile ulaşılan ada, başta Ermeniler olmak üzere Hıristiyan alemi için ise ayrı bir anlam ifade ediyor. Adada yer alan Ermeni Kralı 1. Gagik tarafından MS 915-921 yıllarında dört yapraklı yonca biçimli haç planı şeklinde inşa edilen Akdamar Kilisesi, bölgenin inanç turizmi açısından büyük önem taşıyor. 95 yıl aradan sonra ilk kez...