05 / 05 / 2024

Akdeniz çanağı ülkeleri

Akdeniz çanağı ülkeleri

Yılın 7 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10,6 artışla 19,1 milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında en hızlı büyüyen ülke oldu.

Galataport İstanbul'a MedCruise Birliği'nden ödül!

Galataport İstanbul, Akdeniz çanağındaki yaklaşık 100 kruvaziyer limanını temsil eden MedCruise Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Mersinli iş adamlarından yeni konteyner limanı talebi!

Mersin iş dünyası uzun yıllardır bekleyen yeni konteyner limanı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyor. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir projenin Mersin Limanı'nı Akdeniz çanağının önemli bir yük aktarma merkezine dönüştüreceğini ifade etti.

İspanya'daki turizm yatırımlarının yüzde 18'i Doğuş Grubu'nun!

Akdeniz çanağının kuzeyinde yaptığı turizm yatırımlarını artıran Doğuş Grubu, tabiri caiz ise İspanya'nın “Kralı” oldu.

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi inşaatında sona gelindi!

Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi içinde inşaatı süren ve şu ana kadar 10 bin ton taş kullanılarak yapılan cami, tamamlandığında 25 bin kişiye hizmet verecek. Atik, cami kubbesinin 36 metre çapıyla önemli bir büyüklüğe sahip olduğunu aktardı.

Stone Group Hotels'in Antalya'daki yeni oteli 2017'de açılacak!

Türkiye'de en önemli sektörlerden biri kuşkusuz turizm. Özellikle deniz turizmi açısından Akdeniz çanağında ilk akla gelen destinasyonlardan biri olan Türkiye, alternatif turizm alanında da son yıllarda büyük ilerleme kaydetti.

Gökova Ören Marina 1 Ekim'de hizmete girecek!

Marina işletmeciliğinde Akdeniz çanağının ve Türkiye’nin en büyük zinciri olan Setur Marinaları, Gökova Ören Marina’yı bünyesine kattı. Setur, marina sayısını 11’e, yat bağlama kapasitesini ise 6.058’e çıkardı.

Setur Yunanistan’da 2 marina daha işletecek!

Akdeniz’in en büyük marina zincirlerinden olan Setur, Yunanistan’da biri ana karada diğeri adalarda 2 marina daha işletmek için girişimlere başladı. Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, “Akdeniz çanağındaki tüm fırsatları değerlendiriyoruz” dedi.

Doğuş Grubu Karadağ'da marina yatırımı yapacak!

DOĞUŞ Grubu’na bağlı D-Marin, Doğu Akdeniz Çanağı’nda bölgesel lider olma hedefiyle girdiği marinacılık sektöründeki atılımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Mersin turizm altyapısını geliştiriyor!

MERSİN Doğu Akdeniz çanağında Türk turizmi için yeni adres olmaya hazırlanıyor. Bir taraftan turizm alt yapısı için yatırımcılarını bekleyen Mersin, diğer taraftan da turizmde söz sahibi olmaya çalışıyor.

Gökova Ören Marina artık Setur'un!

Marina işletmeciliğinde Akdeniz çanağının ve Türkiye ’ nin en büyük zinciri konumunda olan Setur Marinaları; Gökova Ören Marina’yı marinalarına ekledi.

Fuar ve kongre turizmcileri İzmir'de toplandı!

İzmir'de, Akdeniz çanağında düzenlenecek fuar, kongre ve etkinliklerle ilgili gerçekleştirilen etkinliğe, 19 ülkeden alıcı ve tedarikçiler katıldı. Etkinlik, İtalya ve Malta’dan sonra ilk defa İzmir’de düzenlendi.

Akdeniz Güvenlik'ten Bakırköy Adliyesi ihalesi iptaline açıklama !

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. tarafından T.C Bakırköy Adalet Sarayı ana - ek hizmet binaları ve müştemilatları için özel güvenlik ihalesinin iptali hakkında bugün açıklama yapıldı.

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu!

Tatilciler Ege, Akdeniz ve KKTC'de otelleri doldurdu. Yurtdışı turlarda en fazla ilgiyi, vize zorunluluğunun olmadığı Güney Afrika ve Uzakdoğu ülkeleri, yurtiçi kültür turlarında Kapadokya ve Karadeniz turları görüyor

Akdeniz çanağı ülkeleri Haberi

Akdeniz çanağı ülkeleri

 

AKTOB Ar-Ge Biriminin verilerine göre, ocak-temmuz döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 34 milyon ile İspanya ağırladı. İspanya geçen yıla göre yüzde 3,9 büyüme gerçekleştirdi. İspanya’yı 19,1 milyon ile Türkiye izledi. Türkiye 7 aylık dönemde yüzde 10,6 büyüme yakaladı.


Akdeniz çanağında, darbeden sonra turist girişleri duran Mısır ise 7 aylık dönemi yüzde 5,7 artış ve 6,6 milyon turist ile tamamladı. Mısır'da, yılın ilk yarısında, yüzde 10'un üzerinde artış yaşamıştı.


Yılbaşından mayıs ayına kadar gerileme içinde olan Yunanistan ise mayıs, haziran ve temmuz aylarını önemli artışlarla kapatarak, 7 aylık dönemde yüzde 9,2 büyüme yaşadı. Ülke 7 ayda 7 milyona yakın turist...