02 / 05 / 2024

Akdeniz Enerji Santral

Akdeniz Enerji Santral

Doğan Holding bünyesindeki Doğan Enerji, Ağaoğlu Şirketler Grubu’na bağlı Akdeniz Elektrik Üretim A.Ş. ve Galata Wind Enerji Ltd. Şti.’yi 240 milyon Euro’ya satın aldı. Tesislerin Doğan Holding’e nihai devri yapıldı

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kızıl Savunma Sistemleri Enerji Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Kenan Akdeniz tarafından kuruldu.

Çimentocular enerji tasarrufuna odaklandı!

ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan yaptığı açıklamada sektörde yüzde 48'i hayat bulan toplam 270 MW kapasite devreye alındığında yeni bir santral ihtiyacı olmaksızın yıllık yaklaşık 1 milyon 1MWh ilave enerji üretebileceğini söylüyor. 

Bursa Karaağız'da tesise verilen yapı ruhsatı durduruldu!

Bursa’nın Karaağız bölgesinden yapılması planlanan biyokütle enerji santralının yapı ruhsatı yerel halktan gelen tepkiler üzerine durduruldu. Bölge sakinleri santralın bölgeye vereceği zarara dikkat çekmek için 322 gündür nöbet tutuyor.

Kırklareli Vize'deki RES projesinin ÇED toplantısı engellendi!

Kırklareli Vize'de kurulmak istenen 37 rüzgâr enerji santralı için Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılmak istendi. Mahalleli ÇED toplantısını engelledi.

KTÜ projesiyle evler santral haline dönüştürülecek!

KTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünce yürütülen TÜBİTAK destekli "Güneş Enerjisinden Beslenen Ev ve Şebekelerde Enerji Verimliliğinin Arttırılması" konulu AR-GE projesiyle evlerin elektrik üreten küçük birer santral haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Amasra Termik Santral projesi 11 bin kişiyi iş sahibi yapacak!

Bartın'ın tarihi ve turistik ilçesi Amasra'ya ilk termik santral projesini yapmaya hazırlanan şirketten yapılan açıklamada, çevreye, doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir enerji santrali inşa edileceği belirtildi.

İran'da nükleer santral inşaatı başlıyor!

İRAN, Rusya'nın işbirliği ile ikinci nükleer enerji santrali yapacak. Yapılacak santral inşaatına 2018'de başlanılması ve 10 yıl içinde aktif olmasının bekleniyor.

Türkiye 3. santral için Çin ile işbirliğine gidiyor!

Nükleer santralde ağı genişletmeyi hedefleyen Türkiye, üçüncü santral için adım adım Çin’le işbirliğine gidiyor. Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın haziran sonunda Çin’de imzaladığı işbirliği anlaşması TBMM’de kabul edildi.

5 ilde santral ve enerji nakil hatları için acele kamulaştırma!

Sakarya, Siirt, Trabzon ve İzmir illerinde tesis edilecek Santraller ile Antalya ilinde tesis edilecek Trafo Merkezi ve Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

Türk enerji şirketleri İran’da santral yapacak!

Huşeng Felahetiyan, İran’a yönelik ambargoların kaldırılmasının ardından Türk enerji sektöründen İran’a yoğun ilgi olduğunu söylerken, “Önümüzdeki günlerde İran’da 5 bin megavatlık santral yapılması için anlaşma imzalayacaklarını söyledi.

Hatay Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali'ne ÇED olumlu raporu!

Güney Akdeniz Entegre Termik Santrali Arsuz’un Kale mevkiinde projelendirildi. Denize sıfır noktada yapılması planlanan santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verildi.

Akdeniz Enerji Santral Haberi

Akdeniz Enerji Santral

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun elinde bulunan ve mevcut kurulu gücü 33 MW olan Akdeniz Elektrik Üretim A.Ş.’ye bağlı Mersin Rüzgâr Enerjisi Santrali ile Galata Wind Enerji Limited Şirketi bünyesinde kurulu gücü 93 MW olan Bandırma’daki Şah Rüzgar Enerjisi Santrali hisselerinin tamamı Doğan Grubu tarafından satın alındı.  Bu alımın, Doğan Grubu’nun yenilenebilir enerji sektöründeki büyüme iradesini yansıttığı ifade ediliyor. 


Ayrıca, Mersin’de 9 MW, Bandırma’da ise 12 MW kapasite artırımı çalışmaları devam eden santrallerin 147 MW kapasiteye ulaşacağı ve yıllık yaklaşık 530 milyon kWh üretim yapacağı da öngörülüyor.