28 / 04 / 2024

Akfen Holding bölünme

Akfen Holding bölünme

Akfen Holding AŞ ve Akfen Mühendislik AŞ arasında imzalanan kısmi bölünme sözleşmesi için Akfen Holding'den kısmi bölünme açıklaması yapıldı.

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul'ün kısmi bölünme işlemi tescil edildi!

Servet GYO'nun iştiraki Güney İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş.'nin 15 Eylül 2022 Tarihli Mali Tabloları ile İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne yapmış olduğu "Kısmi Bölünme" işlemi tescil edildi. İşte ayrıntılar...

Akfen Holding, Bursa'da gayrimenkul ve turizm yatırımı hazırlığında!

Çalışmalarına son sürat devam eden Akfen Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2022 yılında Bursa’da gayrimenkul ve turizm sektörüne yatırım hazırlığında olduklarını duyurdu.

Akfen Holding tahvil ihracına çıkıyor!

Akfen Holding, nitelikli yatırımcılara yönelik 600 milyon TL ihraç tavanı kapsamında 100 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli tahvil ihracına çıkıyor...

Akfen Holding'den pay devri!

Akfen Holding, TAV Yatırım Holding AŞ'de bulunan 21 milyon 783 bin 500 TL değerindeki payın Gazelle Yatçılık Gayrimenkul Turizm Otomotiv İç ve Dış Ticaret'e devrinin pay defterine işlenmesi için bugün şirkete bildirildiğini duyurdu....

Akfen Holding'ten 10 milyon TL'lik yatırım!

Son yıllarda büyük yatırımlar yapan ve varlık satışları gerçekleştiren Akfen Holding yeni dönemde 10 milyon TL'lik yatırım yapacak. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın enerji sektörü başta olmak üzere alım için yeni fırsatlar peşinde olduklarını söyledi.

Akfen Holding 2 yılda 10 milyar liralık yatırım yapacak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, "Türkiye'deki yatırımlarımıza 2019 ve 2020'de ara vermeden devam edeceğiz. Bu yıl 4,9 milyar lira olmak üzere 2 yılın sonunda yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu süreçte 2 bin 560 kişi de direkt istihdam edilecek" dedi...

Akfen Holding yatırımlarına ara vermeden devam edecek!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hükümetin açıkladığı programın düzelmeyi getireceğini söyledi. Akın, “Programa bağlı kalınırsa Ağustos 2019’dan itibaren ikinci çıkış başlar” dedi

Akfen Holding 2018'de 5.6 milyar TL’lik yatırımı tamamladı!

Türkiye’nin önde gelen yatırım grupları arasında yer alan Akfen Holding, 2018 yılında, söz verdiği gibi, 5.6 milyar TL değere sahip yatırımlarını tamamladı, bunlara ilave olarak 4 bin 59 kişiye de ek istihdam sağladı.

Akfen Holding'ten 10 milyar TL’lik yatırım hedefi!

Enerji, havalimanı, denizyolu taşımacılığı, gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren Akfen Holding, 2019 sonuna kadar 10 milyar TL’lik yatırıma ulaşmayı hedefliyor. 

Akfen Holding ile Akfen Mühendislik birleşiyor!

Akfen Holding ile aynı ortaklık yapısına sahip olan Akfen Mühendislik'in tasfiyesiz ve bir bütün halinde Akfen Holding'e katılması suretiyle birleşmesine karar verildi. 

Akfen Holding'den 2018'de yatırım atağı!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, 2018 beklentilerini paylaştı. Akfen, 2,9 milyar lirası 2018'de olmak üzere gelecek iki yılın sonunda 5 milyar 282 milyon lira değerli yatırım projelerini hayata geçirecek.

Akfen Holding 41. yılını kutladı!

Hamdi Akın tarafından 1976'da Ankara'da küçük bir kazan atölyesinde temelleri atılan Akfen Holding 41. yılını kutladı. 

Akfen Holding 41'nci kuruluş yılını kutluyor!

Türkiye’nin en büyük yatırım gruplarından arasında yer alan Akfen Holding kuruluşunun 41’nci yılını kutluyor

Akfen Holding bölünme Haberi

Akfen Holding bölünme

Akfen Holding AŞ ile Akfen Mühendislik AŞ arasında kısmi bölünme sözleşmesi imzalandı.


Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Akfen Holding AŞ (devreden) ile Akfen Mühendislik AŞ (devralan) arasında kısmi bölünme sözleşmesi imzalandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:


"Devreden şirketin yönetim kurulu, aktifine olumlu etkisi olan, mevcut iş planlarını dikkate alarak optimal sermaye yapısına ulaşmış, öz sermayeye güçlü nakit akımları yaratabilen ve yaratma potansiyeli olan, temettü verimliliği yükselen şirketlerin paylarının tutulması; yatırım ihtiyaçları ve geliştirme çalışmaları devam eden şirket paylarının ise kapsam dışına çıkarılması kararı alındığından ve bu kapsamda devredenin faaliyet alanından çıkarmak istediği varlıkları devralan faaliyet konusuna katmak istediğinden işbu sözleşme imzalanmıştır."


AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, Akfen Holding AŞ (devreden) ile Akfen Mühendislik...