12 / 05 / 2024

Akfen Holding enerji

Akfen Holding enerji

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ( EBRD ), Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.

Akfen Holding'ten gayrimenkule ve şehir hastanelerine 6.8 milyar TL yatırım!

Akfen Holding, her şeye rağmen “yatırıma devam” eden gruplardan. 2021 sonuna dek 8 milyar TL'lik bir yatırım planlanıyor. Holding, 2018 ve 2019'da enerji, gayrimenkul, maden, turizm ve şehir hastanelerine 6,8 milyar TL yatırım yaptı...

Akfen Holding'ten 10 milyon TL'lik yatırım!

Son yıllarda büyük yatırımlar yapan ve varlık satışları gerçekleştiren Akfen Holding yeni dönemde 10 milyon TL'lik yatırım yapacak. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın enerji sektörü başta olmak üzere alım için yeni fırsatlar peşinde olduklarını söyledi.

Akfen Holding'ten 10 milyar TL’lik yatırım hedefi!

Enerji, havalimanı, denizyolu taşımacılığı, gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren Akfen Holding, 2019 sonuna kadar 10 milyar TL’lik yatırıma ulaşmayı hedefliyor. 

Akfen Holding'in yeni hedefi sanayi!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın rotasını sanayiye çevirdi. Havalimanı, enerji, gayrimenkul ve liman yatırımlarından sonra yönünü şehir hastaneleri yatırımlarıyla da yakından ilgilenen Akın, "Hastane ihalelerini takip edeceğiz ama Güneydoğu’da kazan üretimi yapabilirim" dedi.

Akfen Holding 300 milyon TL'lik tahvil ihracını tamamladı!

Akfen Holding nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 9 Ocak 2017 vade başlangıç tarihli 300 milyon TL nominal değerli tahvil ihracını tamamladı.

Akfen Holding 1,5 yılda 6 milyar liralık yatırım yapacak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’nin geçmiş yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde büyümesi için yatırımlarına durmadan devam ettiklerini belirterek, 1.5 yıl içinde toplam 6 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıkladı.

Akfen Holding 1.7 milyon TL faiz ödedi!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 60 milyon TL tahvilin 8. kupon ödeme dönemine ilişkin 1 milyon 733 bin 998,81 TL'lik faiz ödemesini bugün yaptı.

Akfen Holding'in 60 milyonluk tahvil faizi yüzde 3,34!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 60 milyon TL tahvilin 9 Mart'ta yapılacak olan 9. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 3,34 olarak kesinleştirildi.

Akfen Holding 9 aylık sorumluluk beyanını yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akfen Holding 9 aylık sorumluluk beyanını yayınladı.

Akfen Holding 9 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Akfen Holding tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Akfen Holding 9 aylık faaliyet raporunu yayınladı.

Akfen Holding Doğu'daki fırsatları değerlendirecek!

Akfen Holding'in genç kuşak temsilcileri Pelin ve Selim Akın, 15 Temmuz darbe girişimini ve Moody's'in not indirimini değerlendirdi: "Çok net söyleyebilirim ki bizde 'pause' yok. Daha çok çalışacağız. Hükümetin attığı çok fazla adım da var. Doğu'daki fırsatlarla ilgileniyoruz."

Akfen Holding 13.3 milyonluk faiz ödemesi yaptı!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 200 milyon TL tahvilin 5. kupon ödeme dönemine ilişkin 13 milyon 327 bin 799,73 TL'lik faiz ödemesi bugün itibarıyla yapıldı.

Akfen Holding'in 6. kupon faizi yüzde 6,09!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 200 milyon TL tahvilin 23 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan 6. kupon ödeme dönemine ilişkin faiz oranı yüzde 6,0954 olarak kesinleştirildi.

Akfen Holding enerji Haberi

Akfen Holding enerji

EBRD, Akfen Holding'in yenilenebilir enerji şirketlerine 2015 yılının en büyük sermaye yatırımını yaptı.


Açıklama:

06.11.2015 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda açıkladığımız, European Bank For Reconstruction and Development (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) ("EBRD")'nin, Şirketimiz Akfen Holding A.Ş. ("Akfen Holding" veya "Şirketimiz")'nin bağlı ortaklığı olan; hidroelektrik üretim santrali yatırımı yapan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim A.Ş. ("Akfenhes"), rüzgar enerjisi santrali yatırımları yapmakta olan özel amaçlı şirketlere sahip Akfenres Rüzgar Enerjisi Yatırımları A.Ş. ("Akfenres") ve 24.07.2015 tarihinde yapmış olduğumuz KAP açıklaması ile pay devri için kapanış şartları oluştuğunda devir alınmak üzere Şirketimiz ile hisse satış sözleşmesi imzalanmış güneş enerjisi üretimine ilişkin yatırım yapan özel amaçlı şirketleri bünyesinde barındıran Karine Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("Karine GES")'ne yatırım yapması...