06 / 05 / 2024

akfen karasular enerji hissesi devir

akfen karasular enerji hissesi devir

Akfen Holding, yüzde 40’ını Alman yatırım fonu Aquila’ya sattığı Karasular Enerji’nin kalan yüzde 60 hissesinin de aynı kuruma satışı işlemini tamamladı...

Pelin Akın Özalp kimdir, hangi görevlerde bulundu? 

Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji, Akfen GYO, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Travelex Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp kimdir? Pelin Akın Özalp hangi görevlerde bulundu? 

Akfen Holding'ten gayrimenkule ve şehir hastanelerine 6.8 milyar TL yatırım!

Akfen Holding, her şeye rağmen “yatırıma devam” eden gruplardan. 2021 sonuna dek 8 milyar TL'lik bir yatırım planlanıyor. Holding, 2018 ve 2019'da enerji, gayrimenkul, maden, turizm ve şehir hastanelerine 6,8 milyar TL yatırım yaptı...

Akfen Holding'ten 10 milyon TL'lik yatırım!

Son yıllarda büyük yatırımlar yapan ve varlık satışları gerçekleştiren Akfen Holding yeni dönemde 10 milyon TL'lik yatırım yapacak. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın enerji sektörü başta olmak üzere alım için yeni fırsatlar peşinde olduklarını söyledi.

Akfen Holding'ten 10 milyar TL’lik yatırım hedefi!

Enerji, havalimanı, denizyolu taşımacılığı, gayrimenkul gibi sektörlerde faaliyet gösteren Akfen Holding, 2019 sonuna kadar 10 milyar TL’lik yatırıma ulaşmayı hedefliyor. 

Akfen 530 milyon dolarlık 13 santral kuruyor!

Akfen, Akfen Yenilenebilir Enerji şirketi çatısı altında tamamı yerli kaynaklardan meydana gelen 13 rüzgar ve güneş santrali yapacak.

Akfen’e 102 milyon dolarlık EBRD kredisi!

Akfen Yenilenebilir Enerji’ye 13 enerji santralinin yapımı için 102 milyon dolarlık kredi sağlandı.

Akfen, EBRD'den 102 milyon dolarlık kredi aldı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Akfen Yenilenebilir Enerji’ye toplam 13 enerji santralinin yapımı için 102 milyon dolarlık kredi sağladı...

Akfen rüzgara 1,6 milyar lira yatıracak!

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Çanakkale ve Denizli'de inşa edeceği dört rüzgar enerjisi santrali için 1,6 milyar liralık yatırım gerçekleştirecek. 

Hamdi Akın: Elde kalan konutları fonlar alabilir!

2017’de Akfen Yenilenebilir Enerji, TAV ve Mersin Limanı’ndaki hisse devriyle Türkiye’ye toplam 1.2 milyar dolar doğrudan yatırım girişi sağlayan Hamdi Akın, sektör hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Akfen Holding'in yeni hedefi sanayi!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın rotasını sanayiye çevirdi. Havalimanı, enerji, gayrimenkul ve liman yatırımlarından sonra yönünü şehir hastaneleri yatırımlarıyla da yakından ilgilenen Akın, "Hastane ihalelerini takip edeceğiz ama Güneydoğu’da kazan üretimi yapabilirim" dedi.

Akfen Holding'in yatırımlarına 200 milyon dolarlık öz kaynak!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, enerji sektöründeki yenilenebilir enerji yatırımları için EBRD ve IFC ile sözleşme imzaladı. ''Ortaklık kapsamında sağlanacak 200 milyon dolarlık öz kaynağı projelerimiz ile önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz projelerde kullanacağız''dedi.

Akfen Holding'den hisse satış açıklaması!

Akfen Holding bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de hisse satışı hakkında yer alan haberler için açıklamalarda bulundu.

Akfen Holding'ten hisse satışı açıklaması!

Akfen Holding'den basında çıkan haberlerde bahsi geçen iştiraki olan TAV Havalimanları, Mersin Uluslararası Limanı ve Akfen Yenilenebilir Enerji'de bir hisse satış planının söz konusu olmadığını açıkladı.

akfen karasular enerji hissesi devir Haberi

akfen karasular enerji hissesi devir

Akfen Holding, yüzde 40’ını Alman yatırım fonu Aquila’ya sattığı Karasular Enerji’nin kalan yüzde 60 hissesinin de aynı kuruma satışı işlemini 36.856.382 Euro sermaye satış bedeli üzerinden tamamladı. Böylece, şirketin yüzde 100’ü  86.242.000 Euro şirket değeri üzerinden toplam 59.764.495 Euro sermaye satış bedeli ile satılmış oldu. 


Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Akfen Holding CEO’su Süha Güçsav; ‘’2011 yılında enerji üretimine başlayan ve 26 MW kurulu güç kapasitesine sahip toplam 5 Hidroelektrik Santralinden oluşan Karasular Enerji’deki yüzde 40 hissemizi 2012 yılı içinde Aquila Grubu’na satmıştık. Geçen süre içinde bu satış işleminin yüzde yüze ulaşması için taraflar iradelerini ilk sözleşmeye sadık kalarak korumuş ve kalan yüzde 60 hissemizin Aquila’ya satış işlemleri de bugün itibariyle tamamlanmıştır. İki aşamada gerçekleşen satışın toplam tutarı 59,8 milyon...