06 / 05 / 2024

akıllı belediyecilik nedir

akıllı belediyecilik nedir

AK Parti’ nin 30 Mart Seçim Beyannamesi’ne göre yeni dönemde ‘akıllı belediyecilik’le halkın yaşamı kolaylaştırılacak, birçok kentte de Selçuklu ve Osmanlı mimari estetiği öne çıkarılacak.

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Carrefoursa'dan Oppo akıllı telefonlara indirim! 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Carrefoursa, Oppo tutkunlarına akıllı telefonlarda harika indirimler sunuyor! Peki, Oppo markalı akıllı telefonların Carrefoursa'daki fiyatı nedir? 15 Ekim 2022 itibariyle fiyat listesi...

Fatma Şahin: Türkiye'nin belediyecilik vizyonu akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı!

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin belediyecilik vizyonu yeşil ekonomi, akıllı şehirler ve akıllı ulaşım olmalı." dedi.

Akıllı şehir ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "Akıllı Şehirler Strateji Belgesi" gönderdi. Peki nedir bu akıllı şehir uygulaması? Akıllı şehir daha önce Türkiye'de uygulandı mı? Akıllı şehir ne? İşte detaylar...

Ataşehir Belediyesi projelerini Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde tanıttı!

Ataşehir Belediyesi yeni teknolojik çalışmalarını Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde tanıtıyor. Başta belediyeler olmak üzere ilgili kamu kurumlarını ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren zirve aynı zamanda bir fuara da ev sahipliği yapıyor.

Akıllı binalarda elektrik faturası derdi yok!

Marmara Belediyeler Birliği'nin(MBB) organize ettiği, Yeni Şafak ve Tv Net markalarıyla Albayrak Medya'nın ana medya sponsorluğunu üstlendiği Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde bugün son gün. Zirvede öne çıkan başlıklardan biri de binaların akıllı dönüşümü...

Akılsız konutlarla akıllı belediyecilik olur mu?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR Emlak Kulisine özel köşe yazısında Marmara Belediyeler Birliği tarafında İstanbul-Hilton'da düzenlenen Akıllı Belediyecilik Zirvesi katılım izlenimlerini değerlendirdi...

Engin Aksoy: Şehirler uçtan uca akıllı olacak!

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "akıllı şehirler" üzerine bir çalışma yaptıklarını belirterek, bu sayede vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden en güzel şekilde yararlanacaklarını söyledi.

Kenan Şahin Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde konuştu!

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Akıllı Belediyecilik Zirvesi”nde belediye-vatandaş ilişkileri konusunda bir sunum gerçekleştiren Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, dijital arşiv ile işlem yükünün yarı yarıya azaltıldığını söyledi.

Recep Altepe: Daha kaliteli bir yaşam için akıllı belediyecilik şart!

2'nci Akıllı Belediyecilik Zirvesi, Bursa'da başladı. Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, daha kaliteli bir yaşamın 'akıllı şehir' kavramıyla birçok noktada kesiştiğini söyledi.

2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi başladı!

Sağlık Bakanlığının teknolojiyi en iyi kullanan bakanlıklar olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Yeni getirdiğimiz yapıda e-nabız, akıllı telefonunda. Hangi tarihte nerede MR çektirmiş, tüm bilgiler kendisinde bulunuyor” dedi.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ne zaman başlıyor?

Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta yapılacak Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler, Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde buluşuyor. Zirveye Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da katılacak.

Bursa Akıllı Belediyecilik Zirvesi 14-15 Mayıs'ta!

Marmara Belediyeler Birliği 14-15 Mayıs 2015 tarihinlerinde,Bursa'da Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde Akıllı Belediyecilik Zirvesi düzenliyor.

akıllı belediyecilik nedir Haberi

akıllı belediyecilik nedir


30 Mart yerel seçimleri öncesi Seçim Beyannamesi’ni açıklayan AK Parti,  halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak akıllı projeleri uygulayarak, ulaşımdan güvenliğe, çevreden sosyal yaşama kadar köklü değişiklikler yapmayı hedefliyor. ‘Akıllı belediyecilik’ uygulamayı ve ‘estetik kentler’ yaratmayı hedefleyen AK Parti Seçim Beyannamesi'nde şu unsurlar öne çıkıyor: 


‘AKILLI’ ULAŞIM SİSTEMİ 

AkYolbil Projesi, otobüslerin GPS/GPRS teknolojisi kullanılarak online izlenmesini ve otobüslerin duraklara tahmini varış sürelerinin, duraklara yerleştirilen elektronik panolar aracılığıyla yolculara duyurulmasını, işletme ve hat verimliliğinin artması ile maliyetlerin azalmasını sağlayacak. Bazı bölgelerde pilot uygulaması olan proje, tüm kentte yaygınlaşacak. 


‘İNTERNETTEN RUHSAT’ UYGULAMASI MODEL OLACAK 

Konya'da Büyükşehir Belediyesi "akıllı" uygulamalara ağırlık veriyor. Türkiye'de ilk kez işyeri açma ve çalışma ruhsatı başvuruları internet üzerinden alınıyor. Bu uygulama, yurt genelindeki belediyelerde yaygınlaşacak. 


İSTANBULKART YENİ İMKANLAR SUNACAK

Metrodan metrobüse, otobüsten vapura bütün ulaşım...