04 / 05 / 2024

akıllı binalar konut ihtiyacı

akıllı binalar konut ihtiyacı

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Peki artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir?

Göçler ‘Akıllı Şehir’ yatırımlarını hızlandırdı!

Teknoloji ve dijital dönüşüm hayatımızın her noktasını etkilerken akıllı şehir projeleri de bu büyük dönüşümün bir parçası haline geldi. Akıllı binalar, enerji verimliliğini sağlayan akıllı kentsel aydınlatmalar, en yaygın akıllı şehir uygulamaları olarak gösteriliyor.

Murat Kurum: İlk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz!

Esenler’de rezerv yapı alanında 60 bin konut ürettiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Burada dünyanın sıfırdan kurulan ilk akıllı şehir projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

Dorçe Prefabrik Avustralya'da akıllı konut üretiyor! 

Modüler bina çözümleri sağlayan Dorçe Prefabrik, Avustralya'da akıllı konut teslimlerini gerçekleştirdi.

Yabancılar eşyalı ve akıllı ev istiyor!

Türkiye'de yabancıya konut satışı, Ağustos ayında uçuşların yeniden açılmasıyla artmaya başladı. Türkiye'den ev alan yabancılar genel olarak akıllı ve eşyalı konutlara yöneliyor. 

Akıllı binalar hasta mı ediyor?

TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Arzu Mirici, “akıllı bina” ve “hasta bina” gibi son yıllarda hayatımıza giren kavramları hatırlatarak, toplum sağlığı açısından konunun öneminden bahsetti...

Hafele akıllı ev çözümleriyle yabancı yatırımcılar arasında fark oluşturuyor!

İnovasyonda global bir model olan Hafele, akıllı çözümleriyle her evi farklı beklentilere uygun hale getiriyor. Hafele Concept sayesinde konut alıcılarıyla empati kuruyor ve ihtiyaçları en uygun şekilde analiz edebiliyor.

Elite Concept akıllı ev konseptiyle yüksek tasarruf sağlıyor!

Elite Concept, 24 katlı 3 blokta 785 konut, 26 ticari ünite ve sosyal yaşam alanlarından oluşuyor. Elite Concept, akıllı ev konsepti ile yüksek enerji ve su tasarrufu sağlıyor. 

Akıllı binalar, artan konut ihtiyacına çözüm olabilir!

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Peki artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir?

Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'nı 5 bin kişi ziyaret etti!

TOKİ, Emlak Konut, KİPTAŞ ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen A-TECH- Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı'na 5 binin üzerinde ziyaretçi katıldı.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

SecuritasTürkiye; akıllı binalar, oteller ve iş kulelere özel farklı güvenlik modellemeleri yaparak hizmet verdiği kuruluşa maksimum faydayı optimum maliyetlerle sunuyor.

Lüks konutların vazgeçilmezi akıllı binalar!

Lüks konutların vazgeçilmezi haline gelen akıllı bina teknolojilerinin kullanımı, orta segmentteki yapılarda da hızla yaygınlaşıyor. Akıllı binalar, kullanıcılarına enerji verimliliği ve konfor vadediyor.

akıllı binalar konut ihtiyacı Haberi

akıllı binalar konut ihtiyacı

Dünya nüfusu artarken konut ihtiyacı da buna paralel olarak artıyor. Euronews'te yer alan habere göre, artan bu talebe nasıl sürdürülebilir çözümler getirilebilir? Danimarka Kraliyet Akademisi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Teknoloji ve Mimari Bilgi Merkezi araştırmacılarından Mette Ramsgaard Thomsen'a göre yanıt akıllı yapılarda.

"Ne güzel ki hepimizin mimari ve inşaat ortamıyla bir ilişkisi var. Evlerde yaşıyoruz, inşaat ortamını her gün bedenlerimizde hissediyoruz. Her birimiz bazı binaların diğerlerinden daha çekici olduğunu, bazı binalardaki yaşam kalitesinin yükseltilebileceğini biliyoruz. Öyle sanırım ki 70'li, 80'li yıllardan kalma toplu konut projelerinden vazgeçmemiz gerektiğinin de farkındayız." diyen Thomsen, geleceğin binalarının geleneksel malzemeler yeniden düşünülerek tasarlanması gerektiğini savunarak,"Beton hem nefret edilen, hem de çok sevilen bir malzeme. Pek çok insan oldukça geniş binalar yapmamıza fırsat tanıdığı, bir...