08 / 05 / 2024

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Birleşim Teknoloji Akıllı Bina Çözümleri Ve Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ruhan Tuna Acuner ve Sefa Şahin ortaklığında kuruldu.

Saper Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saper Bilişim İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Süleyman Saper tarafından kuruldu.

Rota Anka Bilişim Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Rota Anka Bilişim Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İlker Koçak ve İsmail Hakkı Sevin ortaklığında kuruldu.

AB’den teknoloji şirketlerini ilgilendiren yasa! Akıllı telefonların batarya ömrü uzatılacak

Avrupa Birliği (AB), Apple ve Samsung gibi dünya devi akıllı telefon ve tablet üreticilerinin pil ömürlerini uzatmalarına ve yedek parçaya kolay erişim sağlamalarına yönelik yasa tasarısı hazırladı.

Bms 2000 İnşaat Makina Turizm Reklamcılık Mimarlık Bilişim Organizasyon Pazarlama Ltd.Şti.'nin merkez nakli yapıldı!

Bms 2000 İnşaat Makina Turizm Reklamcılık Mimarlık Bilişim Organizasyon Pazarlama Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Bms 2000 İnşaat Makina Turizm Reklamcılık Mimarlık Bilişim Organizasyon Pazarlama Ltd.Şti.'nin merkezi Başakşehir'de yapıldı.

Egs Elektrik Bilişim Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Egs Elektrik Bilişim Gayrimenkul Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Başakşehir'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Er tarafından açıldı.

Akıllı şehirler yeni dönemde ön plana çıkacak!

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, yeşil dönüşümün 2030 hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir kentlerin hayata geçirilmesi için akıllı şehirlerin ön plana çıkacağına dikkat çekti.

Cavis Global Bilişim İnşaat Medikal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Cavis Global Bilişim İnşaat Medikal Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sadık Çakıral tarafından kuruldu.

Azerbaycan, işgalden kurtarılan yerlerde akıllı şehirler kuracak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan topraklarda, yeniden kurulacak yerleşim birimlerinde "akıllı şehir" ve "akıllı köy" konseptlerinin esas alınacağını söyledi. 

Gülbay Group Mimarlık Bilişim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülbay Group Mimarlık Bilişim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Aykut Baygın ve Mehmet Nurettin Gülümseyen ortaklığında kuruldu.

Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin erişim altyapısıyla doğru orantılı olduğunu dile getirerek "Hedefimiz orta vadede 15 bin kilometre akıllı yola ulaşmak." şeklinde konuştu.

Okşak Yapı Malzemeleri Metal Bilişim Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi kuruldu!

Okşak Yapı Malzemeleri Metal Bilişim Hizmetleri ve Reklamcılık Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Enver Okşak tarafından kuruldu.

Doğru kiracı seçimi için akıllı kiralama platformu!

TÜGEM tarafından “Dijital Değişim ve Dönüşüm” sloganı ile gayrimenkul sektörünün ilk Prop-Tech organizasyonunda ev sahibinin doğru kiracıyı seçebilmesi için özel bir rapor sunan akıllı kiralama platformu KiraPlus ve dijital asistan Fizbot gibi teknolojik çözümler de tanıtıldı.

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı Haberi

Akıllı kentlerin bilişim altyapısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, akıllı kentler konsept projeleri arasında gerçekleştirdiği "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile tüm belediyelere bilişim altyapısı sağlıyor. Bakanlığın bulut teknolojilerini kullanarak kurduğu sistem, yerel yönetimler için bir yatırım projesi olmakla beraber aynı zamanda bir tasarruf projesi.


Sistem, yerel yönetimlerin hizmet hızını ve kalitesini artırmaktadır

Sistem; kentsel sorunların analiz edilmesini, yerel yönetimlerin iş süreçlerinin iyileşmesini ve vatandaşa nitelikli ve hızlı hizmet verilmesini sağlamaktadır. Sistemin ülke genelinde yaygınlaştırılması ile en küçük belediyemizde dahi bilgi teknolojilerinin kullanılması hedeflenmektedir.


Bilgi güvenliği ve paylaşılan bilgi artıyor

Sistemi kullanacak belediyelerin verileri yüksek güvenlikli ortamlarda saklanıyor. Yazılımın fonksiyonlarına ve verilerin içeriğine yetkiler dahilinde ulaşılabilmektedir. Aynı kurum içinden yetkisi olmayan kişiler bile verilere erişemiyor. Öte...